Közel a cél
Sport
2022. febr. 22.

Közel a cél

Magabiztos teljesítményt nyújtottak a sakkosok a Szerencs Városi SE ellen. Régóta nem fordult elő olyan, hogy a csapat egyetlen táblán sem kapott ki. Hatpontos előnybe kerültek a riválisokhoz képest.

Véghajrájához érkezett a megyei sakk csapatbajnokság, hiszen csupán néhány forduló maradt a pontvadászatból. Ez alkalommal a Szerencs gárdáját látták vendégül a helyi sakkosok az Olvasóban. A mieink végig nagyszerű teljesítményt nyújtottak és ellenállhatatlanul játszottak. Régóta nem fordult elő ilyen, hiszen egyik táblán sem veszítettek, és nagy lépést tettek a bajnoki cím felé.

„12 táblán zajlik a mérkőzés. A csapatokban tíz játékos felnőtt, illetve egy ifjúsági és egy női vagy két ifjúsági játékost kell kiállítani. Ez a feladat általában egy kicsit problémásabb ugye, a fiatalokat nehezebb bevonni. A megyében vannak olyan csapatok, ahol több ifjúsági játékos van, ott nem jelent ez gondot” - nyilatkozta Molnár Milán, az Ózdi Sakk Sportegyesület elnöke.

A találkozón a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Sakkszövetség elnöke is részt vett. Gurály László szerint a covidot nehéz lesz kiheverni, hiszen vannak olyan csapatok, amelyek meg is szűntek. Kifejtette, hogy a Szerencshez képest Ózd kvalitásban nagyon különbözik, hiszen a mieink jóval magasabb szinten játszanak.

„Nagyjából húsz éve nem láttunk ennyire szoros mezőnyt. Kilenc csapat játszik, két forduló van. Az első három helyre még hat csapat is odaférhet. Nagyon szoros tehát a küzdelem. Az elmúlt években két megyei csoportunk volt, tizenhat csapattal. Mostanra tíz maradt, sajnos a koronavírus katasztrofális problémákat okozott. Szerintem gyerekek százai hagyták abba a sakkot önhibájukon kívül, amikor nem lehetett iskolai szakköröket tartani” - emelte ki Gurály László, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Sakkszövetség elnöke.

A mieink tehát jó előjelekkel vágnak neki a finisnek. A következő körben az ózdiak a Szirmabesenyői SE II. számú csapatánál vendégszerepelnek majd. A találkozóra március 6-án délelőtt 10 órától kerül majd sor.