Leégett tetőszerkezet
Hírek
2022. febr. 25.

Leégett tetőszerkezet

Egy családi ház melléképületének tetőszerkezete égett le Domaházán csütörtök délelőtt. A tűzoltók hamar megfékezték a tüzet, amely során hárman menekültek ki az ingatlanból.

Sok dolga van mostanában az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság munkatársainak. Az enyhe és csapadékmentes időnek köszönhetően a megszokottnál jóval hamarabb kezdődött a szárazfű-tüzes időszak. Ezek mellett azonban többször is lakóháztűzhöz riasztották városunk lánglovagjait. Így volt ez tegnap délelőtt is, amikor Domaházáról érkezett segélykérés. Az esethez két tűzoltó gépjárművel vonultak.

„Tegnapi nap folyamán 11 óra 40 perckor kaptuk a riasztást miszerint Domaháza, Béke út 17. szám alatt melléképület ég. A helyszínre kettő darab gépjárműfecskendővel vonultunk tíz fővel. Amikor a kollégáim kiértek azt tapasztalták, hogy a melléképület tetőszerkezete, ami mint kiderült, hogy lakóépületként funkcionál teljes terjedelmében ég. Az oltást 1 „D”-sugárral végezték. Személyi sérülés hála Istennek nem történt. Az épületből kimenekült egy nő, illetve két gyermek. A tűz keletkezésének oka valószínűsíthetően tüzelő-fűtő berendezés meghibásodása” - mondta Czene Zsolt, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnok-helyettese.

Február elején Hangonyon csaptak fel a lángok, amikor egy 80 négyzetméteres családi ház égett le teljes terjedelmében. A balesetet akkor a kályhából kipattanó szikra okozta. A tűz miatt öten vesztették el otthonukat. A település lakói összefogtak megsegítésükre. A polgármester, az önkormányzat és a község lakói is mindent megtesznek azért, hogy támogatást nyújtsanak a szerencsétlenül járt család számára.

„Aznap még lementem és elvittem őket egy közeli szomszédhoz, hogy a gyerkőcöknek, illetve a szülőknek legyen hol lakniuk. Azóta történtek felajánlások. Természetbeni és pénzbeliek is. A pénzbeli felajánlásokat az alapítványnak az elkülönített számlaszámára gyűjtöttük. Mindenkitől telefonszámokat kértünk, hogy elérhessük őket, mert abban a pillanatban amikor a házaspár beköltözik valamilyen ingatlanba, el is szállítjuk nekik a felajánlásokat” - nyilatkozta Kovács Szilárd, Hangony polgármestere.

A nagy mennyiségű vegetációs tüzek azért is jelentenek gondot, mert az egységek adott esetben egy nagyobb horderejű káresethez csak később érhetnek oda, így a mentés kezdete is percekkel elhúzódhat. Az állomány bízik benne, hogy kevesebben gyújtogatnak majd a következő időszakban.