Szoros végjáték
Sport
2022. febr. 27.

Szoros végjáték

A végletekig kiélezett meccset vívott egymással az ÓAM-Ózdi KC és a Vecsési SE. A mieink a tabella negyedik helyéről várják a folytatást. A srácok még versenyben vannak felsőházba jutásért.

Jól indult szempontunkból az összecsapás, minden a tervek szerint alakult. Az már a találkozó elején látható volt, hogy a csapatok nagyon akarnak, a feszült helyzetekbe ezért is csúszhattak apró hibák mindkét oldalon. Végig vezettünk az első játékrészben, de a hajrában feljöttek a vecsésiek, és félidőt jelző dudaszó előtt ki is tudtak egyenlíteni. Így 13-13-as állásnál mentek pihenőre a felek.

A szünet után a vendégek vették át az irányítást, de a srácok helytállásának köszönhetően lőtávolon belül tudtunk maradni. A véghajrára meglátszott a társaságon a fáradtság, hiszen a kispad ezúttal is igencsak rövidnek bizonyult. Az ötvenedik perc előtt már hárommal is ment a Vecsés. Az utolsó tíz percre a hosszú sérülésből visszatérő Nyeste Balázs is pályára lépett, és egy utolsó nagy rohamba fogtak a piros-kékek. Öt perc alatt ledolgozták hátrányukat, így a minden nyitottá vált az utolsó percekre. Miénk lett az utolsó támadás, és egy kaotikus akció végén csapatkapitányunk bevette az ellenfél kapuját, ezzel az utolsó másodpercben lőtt góllal tartottuk itthon ezt a nagyon értékes két pontot. Végeredmény: ÓAM-Ózdi KC – Vecsési SE 28-27.

„Gratulálok a fiúknak. Mínusz háromnál sem adtuk fel, és sikerült egy utolsó támadással megnyerni a meccset. A győzelemnek hatalmas értéke van mind matematikailag, mind pedig a csapat mentalitását tekintve. Emellett fontos, hogy Nyeste Balázs és Ulicsinyi Peti is hosszú sérülés után szállt be jól, és Moszi is sérüléssel bajlódott a héten, mégis kiváló teljesítményt nyújtottak, de nemcsak ők, hanem az egész csapat. Megyünk tovább” - értékelt Kocsis Csaba, az ÓAM-Ózdi KC vezetőedzője.

A Vecsés számára azért is volt nagyon fájó a vereség, hiszen az alapszakasz véghajrájában minden megszerzett egység nagyon sokat nyom majd a latba, hiszen a csapatok továbbviszik az eddig megszerzett pontokat a rájátszásba.

„Először is gratulálok az Ózdnak a győzelemhez. Nagyon készültünk erre a meccsre mert tudtuk, hogy ez egy fontos meccs az Ózdnak és nekünk is. Nekünk azalsó házba vitt pontok miatt, az Ózd pedig ugye még versenyben van a felsőházért. Azt gondolom ez egy tipikus egygólos meccs volt” - mondta Varga Ádám, a Vecsési SE kapusedzője.

A sikernek köszönhetően a tabella negyedik helyéről várjuk a folytatást. A mieink következő összecsapásukat jövő héten pénteken játsszák. Akkor a Cegléd csapatánál vendégszerepelnek majd. Az alapszakasz utolsó mérkőzését pedig a Pick Szeged U21 ellen vívja majd a gárda a Marosi István Városi Sportcsarnokban.