Keddtől oltják be veszettség ellen a kutyákat
Város
2022. márc. 7.

Keddtől oltják be veszettség ellen a kutyákat

Keddtől végzik városunkban a kötelező veszettség elleni védőoltások beadását. A kutyákat ezúttal dr. Ádám Antal és dr. Jaczkó Géza állatorvosok látják el a vakcinával.

Március nyolcadikán kedden Táblában, Szennán és a Velence telepen kezdik meg a munkát, majd szerdán Hódoscsépány térségében, valamint Cipóban folytatódnak az oltások. Csütörtökön Ráctag-Petőfi út, Kerekhegy és Ráctagtető, valamint a Március 15. út és Uraj kerül sorra. Pénteken a Bolyki Főút környékén, Szentsimonban és Susán zajlanak majd a beadások. Ezeket a beavatkozásokat dr. Ádám Antal végzi majd.

Jövő héten csütörtökön pedig a Falu városrész következik, valamint Sajóvárkony. Pénteken pedig Hódoscsépányon és Somsályon zárul a vakcinázás. Ezeken a területeken dr. Jaczkó Géza állatorvos tevékenykedik majd. Védőoltást csak a regisztrált mikrochippel ellátott kutyák kaphatnak, de mind a chip, mind a vakcina kötelező a három hónapos kort elért ebek esetében. A védőoltás, a féreghajtás és a chip beültetése is díjköteles. Ezek mellett az elveszett oltási könyvek pótlására is van lehetőség, és külföldi chipeket is lehet regisztrálni. A veszettség elleni védőoltás helyszínei és pontos időpontjai elérhetők www.ozd.hu weboldal tájékoztatók menüpontjában.