Hét kategóriában díjazták Ózd legjobb sportolóit a 2022-es Városi Sportgálán
Sport
2022. márc. 12.

Hét kategóriában díjazták Ózd legjobb sportolóit a 2022-es Városi Sportgálán

A ceremónián a 2021-es eredmények alapján tüntették ki az arra érdemes helyieket.

Muzsikaszóval kezdődött a 2022-es Városi Sportgála. A közel három évtizedes múltra visszatekintő rendezvényt ezúttal az Olvasó Adorján Lajos termében tartották meg. A megjelentekhez Zsuponyó Anett alpolgármester intézett köszöntő szavakat.

„Köszönet azoknak az ózdiaknak a nevében, akiket a teljesítményetekkel hétről-hétre szórakoztattatok, vagy a későbbiekben fogtok majd. Köszönöm azoknak is, akik nap mint nap azon dolgoznak, hogy legyenek rendezvények, valamint a sportolóink számára biztosítva legyenek a felkészülési körülmények. Az önkormányzat ezen a területen is nagyon sokat tud tenni. Fenntartja a stadiont, a sportcsarnokot, az uszodát és minden olyan létesítményt, ami a kezelésébe tartozik” - hangsúlyozta Zsuponyó Anett, alpolgármester.

Ezt követően a díjak átadása következett. Idén a kilenctagú kuratórium döntése alapján minden kategóriában csupán egy serleget osztottak ki. Elsőként a jó tanuló jó sportoló általános iskolás szekcióban hirdettek győztest. Ott Zákányi Janka kézilabdázó vehette át az elismerést.

„Elsősorban nehéz volt készülni, főleg csapattársak nélkül. Nagy motiváció volt, hogy a testvéreim is otthon készültek és tudtak segíteni nekem” - fogalmazott Zákányi Janka, az Újváros Téri Általános Iskola tanulója.

Ezt követően ugyancsak jó tanuló jó sportoló kategória következett, de a középiskolások tekintetében. Itt a grémium döntése szerint Molnár Noémit díjazták, aki tornában alkotott maradandót.

„Nem volt egyszerű dolgunk. Nagyon örülök és hálás vagyok, amiért megkaphattam idén ezt a díjat, immár középiskolásként. Nem volt könnyű a felkészülés, sok volt a kihagyás és sokáig nem voltak edzések” - nyilatkozta Molnár Noémi, a SZIKSZI tanulója.

A legjobb utánpótláskorú sportló kategóriában is nagy volt a küzdelem, amit végül Kovács László az ÓAM-Ózdi KC kézilabdázója tudott megnyerni. A felnőtteknél az Ózdi Kerékpáros Egyesület versenyzője Peták Levente zsebelte be az elismerést, távollétében Frölich Tamás vette át a kupát. Ózd Város Sportjáért díjat vehetett át Nagy Nikoletta, aki szinte valamennyi helyben megrendezett sportesemény aktív segítője. A Média Díjat ebben az esztendőben a Flemengo csapata érdemelte ki, akik főként kispályás labdarúgó-tornákon öregbítik a város hírnevét.

„Nagy megtiszteltetés megkapni a Média Díjat. Úgy gondolom, hogy a csapat megérdemli a díjat, hiszen három generációs társaság vagyunk. Az édesapám is játszott, és most már a fiam is velünk focizik. Elég sok tornát sikerült tavaly megnyernünk, Ózd térségében szinte mindegyiket” - emelte ki Váradi József, a Flamengo csapatvezetője.

Különdíjat ítéltek oda a döntéshozók Vámos Mírának eddigi sportpályafutása elismeréseként. Mivel az élvonalbeli női kézilabda-bajnokság jelenleg is tart, Míra helyett édesapja vette át a megérdemelt serleget. A győzteseknek Janiczak Dávid polgármester is gratulált.

„Abban is bízunk, hogy a következő évben is hasonló körben, csak sokkal többen és több sportolót köszönthetünk majd. Mindazoknak, akik ma eredményt értek el, szívből gratulálok Ózd Város Önkormányzatának nevében. Kívánom, hogy a továbbiakban is legyenek sikeresek” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A szervezők bíznak benne, hogy egy esztendő múlva, a hátunk mögött hagyva a járvány okozta nehézségeket, sokkal több jó eredmény alapján tudják majd eldönteni, hogy kik kapják a kupákat.