Bejutott a felsőházba az ÓKC
Sport
2022. márc. 13.

Bejutott a felsőházba az ÓKC

Legyőzte a Pick Szeged U21-et, ezzel pedig kvalifikálta magát az NB I/B. felsőházába az ÓAM-Ózdi KC felnőtt együttese. Szépszámú közönség előtt aratott sikert a csapat.

A szegediek kezdték jobban az összecsapást, ám mindkét gárdán érezhető volt a mérkőzés tétjéből adódó nyomás. Igyekeztünk lassítani a játékot, hiszen az elmúlt hetek tendenciájának folytatásaként ismét igencsak rövid kispaddal rendelkeztünk. Majdnem negyedórába került, míg először egyenlíteni tudtunk, de ezt követően átvettük a játék irányítását. Ugyanakkor nem tudtunk ellépni, így 8-7-es hazai vezetésnél mentek pihenőre a csapatok.

A második játékrészt mi kezdtük jobban, sorban érkeztek a találatok. Bár bőven voltak hibáink, de a srácok összetartása és akaratereje kihúzta őket a hullámvölgyekből. Végeredmény: ÓAM-Ózdi KC - Pick Szeged U21 22-19. Összességében tudatos játékkal, megérdemelten tartottuk itthon a két pontot, amivel biztosítottuk a helyünket a felsőházba. Ezt azt jelenti, hogy a további eredményektől függetlenül jövőre is NB I/B-s tagsággal rendelkezik majd az ÓAM-Ózdi KC.

„Először is gyors felépülést kívánok az ÓSÉK két alkalmazottjának, akik balesetet szenvedtek itt a csarnokban. Büszke vagyok a srácokra. Talán a tavaszi idényben több szerencsénk volt, mint az ősszel, de azt gondolom, hogy rászolgáltunk a játékunk alapján. Kell még, hogy kicsit ülepedjen ez a győzelem, utána tudunk majd teljes mértékben örülni. Most van egy hét szünetünk, kiheverjük a sérüléseket és dolgozunk tovább, hogy a felsőházban is minél több pontot tudjunk szerezni” - nyilatkozta Kocsis Csaba, az ÓAM-Ózdi KC vezetőedzője.

A vendégek trénere csalódottan értékelt. Kárpáti Krisztián kifejtette, hogy még az utolsó napokban is kellett változtatni az utazó kereten különböző sérülések miatt, ám ez mit sem von le a hazaiak érdemeiből.

„Gratulálok az Ózdnak, jól kontrollálták a meccset. Nem tudtunk rohanni és gyors gólokat lőni. Nagyon akartuk a győzelmet, de úgy tűnik, hogy a következő meccseken kell kiharcolnunk a bennmaradást” - mondta Kárpáti Krisztián, a Pick Szeged U21 vezetőedzője.

A piros-kékekre tehát egy hét pihenő vár. A továbbiakban összekeveredik a nyugati és a keleti csoport. Vannak még hátra meccsek, de az már biztos, hogy a már jól ismert ellenfeleken túl olyan csapatokkal néznek majd szembe a mieink, mint a PLER-Budapest, a BFKA-Veszprém vagy a Tatai AC.