Lángra kapott egy helyi járatos autóbusz motortere ma délelőtt, nem sérült meg senki
Város
2022. márc. 22.

Lángra kapott egy helyi járatos autóbusz motortere ma délelőtt, nem sérült meg senki

Kiégett egy helyi járatos autóbusz motortere az indítóban ma délelőtt. A lángokat a hivatásos tűzoltó-parancsnokság egységei fékezték meg. Nem sérült meg senki.

Kiégett egy helyi járatos autóbusz motortere az indítóban ma délelőtt. A közösségi média felületeit pillanatok alatt ellepték az esetről készült videók. Helyszínen szerzett információink alapján egy éppen Centerbe induló járat kapott lángra. A tűz bekövetkezésekor több utas is tartózkodott a közlekedési járművön, akiket azonnal leszállítottak. A sofőr segítségére több kollégája sietett és megkezdték a poroltókkal az oltást, de nem jártak sikerrel. Az ózdi tűzoltók rendkívül gyorsan a helyszínre érkeztek, átvették a munkát és sikeresen megfékezték a lángokat. Ez az esemény is rávilágított arra, hogy sokkal nagyobb tragédia is történhetne a felelőtlen gyújtogatók által okozott szárazfű tüzek miatt, ugyanis az ózdi tűzoltó-parancsnokság minden egysége éppen ilyen káresetet számolt fel, amikor a jelzés érkezett. A szerencsének és a lánglovagok gyors reagálásának köszönhetően az eset során nem sérült meg senki.

„9 óra előtt egy pár perccel érkezett a jelzés. Eszerint egy helyközi buszjárat égett, gyakorlatilag teljes terjedelemben. A kiérkezéskor megállapították a kollégák, hogy a motortér, illetve annak környéke kapott lángra. 2 db „D” sugárral avatkoztak be. Az eset érdekessége, hogy a jelzés pillanatában mind a két fecskendőnk káresetnél volt. Az egyik jelenleg is egy vegetációs tüzet olt, a másik pedig éppen bevonulás közben, rádión kapta a jelzést. Ez pont egy olyan eset, amikor bekövetkezhetett volna a legrosszabb forgatókönyv is. Ha mind a két fecskendő legénysége távol van az autótól, akkor valószínűleg a busz teljes terjedelmében égett volna” - mondta Tőkés Tamás, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnoka.