Szeméttárolók kihelyezése a környezet védelméért
Város
2022. márc. 23.

Szeméttárolók kihelyezése a környezet védelméért

Nagy problémát jelent városunkban a szemetelés. Ennek megelőzése érdekében Zsuponyó Anett, területi képviselő kérésére három szeméttárolót helyeztek ki a Vasvár útra.

Az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat tavaly áprilisban hulladéktárolókat helyezett ki Sajóvárkonyon. Az akkori közfoglalkoztatási program keretében tizenöt darabot raktak össze raklapokból. Ez évben folytatták a kezdeményezést, amellyel szeretnék felhívni az emberek figyelmét a környezetvédelem fontosságára. A szemetelés ugyanis városszerte problémát jelent. Ez a Városközpontban is nagy gondot okoz, így a terület képviselője Zsuponyó Anett, Váradi Józsefhez, az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökéhez fordult.

„Többszöri lakossági bejelentés érkezett a szemetelés kapcsán. Én köszönöm a roma nemzetiségi önkormányzatnak és leginkább Váradi Józsefnek, aki három szeméttárolót ajánlott fel a területünkre. Itt a három tömb mögé egy-egy-egy került kihelyezésre. Én megkérem az itt lakókat és az erre közlekedőket, hogy használják előszeretettel és vigyázzunk a környezetünkre” - hangsúlyozta Zsuponyó Anett, területi képviselő.

A kihelyezésben az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói segítettek a Vasvár úti 39-69 lécsőházak mögötti területen. Itt főként a tízemeletes lakóépületek háta mögött rendszeres probléma a szemét. Több itt élőt is megkérdeztünk. Akadt, aki nem kívánt nyilatkozni, ugyanis egyszerre elszomorítja és felháborítja az emberek hanyagsága. Információink alapján nem csak az ott sétálók, a lakók is kidobálják ablakaikból a felesleges hulladékot. Volt azonban olyan, aki örül a tárolóknak és már most látja a hasznukat.

„Tegnap is már tettem bele szemetet, úgyhogy már nincs eldobálva, mert ebbe dobják. Ez nagyon jó, már régen kellett volna, mert ott a bölcsődénél van fent, de akik itt mennek el, azok nem mennek fel oda, hanem eldobják és ez hétfőtől van itt, azt hiszem akkor vettem észre, és ez nagyon jó gondolat volt” - mondta Pesák Lászlóné.

A terület képviselője reméli, hogy valamelyest visszaszorul a szemetelés. A környezetünk védelme és Ózd tisztasága érdekében is érdemes ezeket a tárolókat használni, hogy egy tiszta, természetközeli városban élhessünk.