Tóparti kirándulással zárták a csépányi óvodások a víz világnapjához kapcsolódó projekthetet
Oktatás
2022. márc. 24.

Tóparti kirándulással zárták a csépányi óvodások a víz világnapjához kapcsolódó projekthetet

Szabadtéri programmal is színesítették a víz világnapja projekthetet a csépányi óvoda munkatársai. Ehhez kapcsolódóan a kicsik ma az Ózdi Horgásztóhoz látogattak ki.

Önfeledten szórakoztak a gyerekek az Ifjúsági Park játszóterén, ahová ma délelőtt érkeztek a Csépányi úti tagóvodából. Szerencsére az időjárás is kedvezett a programnak, hiszen a délelőttöt napsütésben tölthették. A kirándulás a víz világnapjához kapcsolódott, amellyel a kicsik nemcsak annak napján, hanem egész héten foglalkoztak. Így az intézmény falain belül a kézműveskedésre is lehetőségük nyílt, amelynek köszönhetően rajzok és egyéb alkotások is születtek. A távolság miatt az idejutás nem egyszerű, ezért ebben a terület képviselője nyújtott nekik segítséget.

„A héten ünnepeltük a víz világnapját, pontosan kedden, és a csépányi óvodából jelezték nekem, hogy ebből az alkalomból szeretnének az Ózdi Horgásztóhoz ellátogatni. Én pedig mindig partner vagyok ebben, és segítettem nekik a kijutásban úgy, hogy egy buszt fogadtam számukra, és ezt a csodálatos tavaszi délelőttöt a víz partján fogjuk tudni eltölteni” - mondta Fidrus Péter, területi képviselő.

A terület képviselője más alkalmakkor is igyekezett ily módon segíteni. Így például gyermeknapon jártak már Miskolcon, ahol a csépányi és a somsályi óvodásokkal egy játszóházat látogattak meg. Ám ennek kapcsán idén is szeretnének egy szabadidős programot szervezni. A tervek szerint ennek helyszíne a somsályi tagóvoda lenne, ahol lufi vár és óriáscsúszda is szórakoztatná a kicsiket.

„Egész héten erről beszélgettünk a gyerekekkel, illetve vetítettünk, hogy milyen fontos a víz tisztaságának megőrzése, a takarékosság. Mindenről szó volt, ami a vízzel kapcsolatos. Mindent megbeszéltünk a gyerekekkel, és tulajdonképpen a projekthétnek a zárása ez a szép kirándulás. Ha nem tudunk eljutni az Ózdi Horgásztóhoz, vagy nagyobb vízparthoz, akkor pedig a csépányi óvoda közelében lévő patakhoz szoktunk elsétálni, és ott figyeljük meg az élőlényeket” - nyilatkozta Holló Ferencné, az Ózdi Városi Óvodák Csépányi Tagóvodájának tagóvoda-vezetője.

A játszótér után a gyerekek a tó felé vették az irányt, amelyet körbe is jártak. Itt kacsákat láthattak, a vízi madarakhoz kapcsolódóan pedig közösen egy verset is elszavaltak. Az óvodások nemcsak a jeles napokon, hanem folyamatosan ügyelnek arra, hogy elzárják a vízcsapot, vagy lekapcsolják a lámpát. Sőt előfordul, hogy egymást is figyelmeztetik. Emellett az intézmény munkatársai nagy hangsúlyt fektetnek a környezet és az állatok védelmére, továbbá a velük való helyes bánásmód megtanítására is. Ennek apropóján nemrég a Szurkolók az állatokért csapata járt náluk, tőlük sok hasznos ismeretet szerezhettek ebben a témában. Ezt az irányt az intézmény most oly módon vinné tovább, hogy indulnának az Állatbarát Óvoda pályázaton.