A szóbeszéd ellenére nem zár be az ózdi kórház
Város
2022. márc. 24.

A szóbeszéd ellenére nem zár be az ózdi kórház

A híresztelésekkel ellentétben nem zár be az ózdi kórház. Az intézmény szakemberei a jövőben is biztosítják városunk és a térség mintegy nyolcvanezer lakosának egészségügyi ellátását.

Tévesnek bizonyulnak azok a híresztelések, amelyek szerint városunk legnagyobb egészségügyi intézménye, az Almási Balogh Pál Kórház bezár. Az ezzel kapcsolatos információk az elmúlt hetekben, szóbeszéd formájában és a közösségi médiában egyaránt terjedtek. Szerkesztőségünk utánajárt, hogy ennek van-e bármilyen valós alapja. A tisztázás érdekében felvettük a kapcsolatot az intézmény főigazgatójával, dr. Bélteczki Jánossal.

„Az ózdi kórház az elmúlt tíz évben több mint 4 milliárd forintos célzott kormányzati támogatásban részesült. Ennek megfelelően a felkészültsége, a felszereltsége és a dolgozóinknak a tudása kornak megfelelő módon szolgálta, és szolgálja jelenleg is a térség 80 ezer lakosát. Helytálltunk a korábbi időszakban, és helytállunk az elmúlt két és fél év járványos időszakában is. Hitünk szerint, céljaink szerint még nagyon sokáig szeretnénk szolgálni ezt a 80 ezer embert. Az ózdi kórház reméljük a jövőben is ugyanúgy, mint idáig, inkább megerősödve, mint gyengülve rendelkezésre fog állni” - mondta dr. Bélteczki János, az Almási Balogh Pál Kórház főigazgatója.