Tradicionális ételek és ünnepi hangulat – Sonka ajándékba az idősotthon lakóinak
Város
2022. márc. 25.

Tradicionális ételek és ünnepi hangulat – Sonka ajándékba az idősotthon lakóinak

Húsvétra készülnek a Kézenfogva idősotthon lakói. Farkas Péter Barnabás, a terület képviselője sonkával lepte meg őket, amelyet a hagyományos ételekhez használnak majd fel.

A Kézenfogva idősotthon gondozói minden ünnepre nagy erőkkel készülnek. Hagyományosan feldíszítik az intézményt az adott időszaknak megfelelően. Ezt a szokást a terület képviselője Farkas Péter Barnabás is jól ismeri, így igyekszik minden esemény előtt hozzájárulni valamivel az adott naphoz. Most két tálca sonkával érkezett Húsvét alkalmából.

„Egy kis sonkát hoztam az időseknek, hogy Húsvét alkalmával a dolgozók majd felszervírozzák ezt a finom csemegét, ezzel is megalapozva azt az ünnepi hangulatot, amire mindig az évszaknak megfelelően az adott ünnepkörhöz kapcsolódóan igyekszem képviselői keretemből támogatás révén biztosítani azokat a jellegzetességeket, amelyek hagyományosak ilyenkor. Az a legfontosabb cél, hogy a bentlakók jól érezzék magukat, az ünnepre lélekben is fel tudjanak készülni és minden bizonnyal szívesen és nagy szeretettel fogadják ezeket az ajándékokat, amikor megérkezünk ezekkel” - mondta Farkas Péter Barnabás, területi képviselő.

Az ilyen rendezvények kicsit kizökkentik az időseket a mindennapi rutinból, főleg, hogy ők is hozzájárulnak az ünnepet megelőző munkálatokhoz. Ilyenkor különböző programokon vehetnek részt és lelkileg is készülhetnek egy-egy alkalomra.

„A Húsvét közeledtével próbáljuk az intézményünket is feldíszíteni az ünnepnek megfelelően hímes tojásokkal, nyuszikkal. A díszítések készítésébe a lakókat is be szoktuk vonni, továbbá hozzátartozik a hagyományhoz a kötözött sonka, amit ugye az idős gondozottjaink nagyon szeretnek főtt tojással. Tormával fogjuk ezt tálalni nekik” - nyilatkozta Nagy Viktória, az ÓTSZEGYII Szent István úti intézményi egységének intézményvezető ápolója.

A járványügyi korlátozások eddig nem tették lehetővé, hogy a hozzátartozók meglátogassák szeretteiket, most azonban az enyhítésnek köszönhetően együtt tölthetik az ünnepet. Az idősotthon lakói egyébként is várják már a Húsvétot, hiszen minden évben finom ételekkel készülnek számukra.

„Finomat főznek a szakácsok is olyankor, most is biztos lesz töltött káposzta, mert azt szeretjük. Sütemény is szokott lenni, úgyhogy biztos, hogy szép lesz a Húsvétunk” - emelte ki Németh Miklósné.

Farkas Péter Barnabás, területi képviselő az átadást követően elbeszélgetett az otthon lakóival, akik nagyon örültek a látogatásnak és az ajándéknak egyaránt. A hagyományok őrzése nagyon fontos, amelyhez hozzátartozik a tradicionális étel is. Az idősek már várják, hogy belekóstolhassanak az ünnepi menübe.