Százhetven diák futott ma az Arlói-tó partján. A fiatalok az Országfutásba kapcsolódtak be
Sport
2022. márc. 25.

Százhetven diák futott ma az Arlói-tó partján. A fiatalok az Országfutásba kapcsolódtak be

Idén is programot szerveztek a Országfutáshoz kapcsolódva a szomszédos településen. Az Arlói-tó partján százhetven diák mozgott együtt.

Az elmaradhatatlan bemelegítést követően álltak rajthoz azok a fiatalok, akik a 15. Országfutás keretein belül látogattak ki ma délelőtt az Arlói-tóhoz. A korábbi években is csatlakoztak már helyiek ehhez a megmozduláshoz, így idén sem történt ez másként. Az Arlói Szociális Alapszolgáltatási Központ közreműködésével több mint százhetven iskolás mozoghatott a festői környezetben.

„Nemcsak az egészségünk megőrzése érdekében fontos, hanem jó közösség építő lehetőség is. Főleg most a járvány után, nagyon jó végre együtt kimozdulni és futni. Nem csak az iskolások vannak itt, hanem kijöttek a túrázók, jöttek a Polgármesteri Hivatalból is, így többen tudunk együtt lenni” - mondta Tóthné Nagy Enikő, az Arlói Szociális Alapszolgáltatási Központ intézményvezető-helyettese.

Az Arlói Széchenyi István Általános Iskola tanulói már több alkalommal is részt vettek ezen az eseményen. Most a feladat szerint hét kört kellett futni, amelyet az egész felső tagozat teljesített. Ez körülbelül öt és fél kilométert jelentett. Ezzel párhuzamosan egyébként az intézmény harmadik osztályos tanulói az iskolaudvaron serénykedtek, ott a diákok sportversenyeken vettek részt.

„Ez a harmadik alkalom, amikor részt veszünk az eseményen. A pandémia miatt az elmúlt évben kimaradt. De mindig nagyon örülünk a meghívásnak. Körülbelül száznyolcvan gyermeket tudunk így megmozdítani. Mivel a mi iskolánknak nincsen tornaterme, így ez nagyon jó alakalom. A gyerekeknek az akarata és kitartása pedig megmutatkozik ebben az időszakban. Nagyon örülünk annak is, hogy jó idő van és hogy végre kimozdulhattunk” - nyilatkozta Póczos Andrea, az Arlói Széchenyi István Általános Iskola intézményvezetője.

Akadtak olyan fiatalok, akik teljes erőbedobással belevetették magukat a testmozgásba. Ha elfáradtak, akkor egy kis gyaloglás következett, majd amint összegyűjtötték erejüket, újra futásnak iramodtak. A diákok nagyon élvezték a programot.

„Örülök neki, hogy én lettem az első. És nehéz volt, de jól éreztem magam” - fogalmazott Bari Florencia, az Arlói Széchenyi István Általános Iskola diákja.

„Nem volt nehéz a futás. Jól éreztem magam” - emelte ki Gulyás Viktória Mónika, az Arlói Széchenyi István Általános Iskola diákja.

Támogatóknak köszönhetően pizzával, üdítővel és csokoládéval kedveskedtek a futás után a tanulóknak. A fiataloknak testnevelésből járt egy ötös is. Győzteseket is hirdettek. A képzeletbeli dobogóra három fiú, valamint három lány is felállhatott.