Vereséget szenvedett az ÓKC a listavezető ellen
Sport
2022. márc. 29.

Vereséget szenvedett az ÓKC a listavezető ellen

Elvitte a két bajnoki pontot a Budai Farkasok – Rév Group csapata az ÓAM-Ózdi KC -tól. A mieink a következő körben a Szigetszentmiklósi KSK vendégeként lépnek pályára.

Különös pikantériát adott a találkozónak a tény, hogy nyugat és kelet bajnoki tétmérkőzésen csapott össze. Hosszú perceken keresztül érintetlenek maradtak a kapuk, mindkét gárda kereste a fogást a másikon. Ismét próbáltunk hosszú támadásokra apelláni, hogy ne legyen nagyon rohanós a tempó. A sérülések most is igencsak leszűkítették Kocsis Csaba rotációs lehetőségeit, ennek ellenére az első periódusban fej-fej mellett haladtak a felek. Ennek megfelelően 12-12-es állásnál mentek pihenőre a játékosok. A második részt egyértelműen a vendégek kezdték jobban, innen kellett kapaszkodni az ózdi srácoknak. Küzdöttek becsülettel, de szinte cserelehetőség nélkül nem tudtak közelebb kerülni a riválishoz. Végeredmény: ÓAM-Ózdi KC - Budai Farkasok – Rév Group 22-27.

„Próbáljuk nyalogatni a sebeket és készülni. A szombat nagyon közel van, ilyenkor azok a játékosok nagyon nagy terhelést kapnak, akik hatvan percet játszanak. Reméljük, hogy nem okoz nagyobb gondot, hogy most játszottak a kisebb sérüléssel bajlódók. Megyünk tovább. Szeretnénk pontokat szerezni. Úgy gondolom, hogy a mai ellenfelünk nem a mi kategóriánk, vezetik a tabellát. Lesznek ettől szorosabb meccseink és biztos, hogy nyerünk is majd mérkőzést” - nyilatkozta Kocsis Csaba, az ÓAM-Ózdi KC vezetőedzője.

A vendégek számára fontos volt a győzelem, hiszen szeretnének jövőre az NB I-ben bizonyítani. Koi Endre kifejtette, hogy talán még soha nem volt ilyen nehéz pontokat gyűjteni az NB I/B-ben.

„Nyilván győzni jöttünk, de úgy gondolom, hogy Ózdon senkinek sem lesz könnyű nyernie. Egy nagyon jó csapatra számítottunk és úgy gondolom, hogy nehéz mérkőzés volt. Ha a hazaiak egy kicsit többen lettek volna, vagy nem lett volna a sérülésekkel problémájuk, akkor még jobb mérkőzést játszottunk volna velük. Akkor még komolyabban tudtak volna készülni ellenünk és játszani. Természetesen örülünk a győzelemnek, mert ezért jöttünk” - értékelt Koi Endre, a Budai Farkasok – Rév Group vezetőedzője.

A mieink a következő körben a Szigetszentmiklósi KSK vendégeként lépnek pályára a felsőházi rájátszás második fordulójában. Ellenfelünk hasonló mutatóval rendelkezik mint mi, így ha a sérülések nem hátráltatják csapatunkat, egy jó mérkőzést játszhatnak a két bajnoki pont megszerzéséért.