Területi utánpótlás tekeverseny tartottak Ózdon
Sport
2022. márc. 29.

Területi utánpótlás tekeverseny tartottak Ózdon

A Magyar Tekeszövetség szervezésében rendeztek területi utánpótlás versenyt a Városi Stadionban. A versenysorozat negyedig állomását tartották Ózdon.

Utánpótlás tekeversenyt rendeztek vasárnap a Városi Stadionban. A megmérettetést a Magyar Tekeszövetség szervezésében bonyolították le az Észak-magyarországi régióban sportoló 14 és 18 év közötti fiúk, illetve lányok részére. Az esemény egy négy állomásos sorozat utolsó etapja volt. Korábban Egerben, Bátonyterenyén és Nyíregyházán mérhették össze tudásukat a fiatalok. Az sikeres részvételhez legalább három helyszínen gurítani kellett. Ezeken a viadalokon elért eredmények átlagából számolták ki végső sorrendet. A legjobbak minden korosztályból kvalifikálták magukat az április utolsó hétvégéjén Budapesten megrendezendő országos döntőbe.

„Volt rá idő, ugyanis havi egy alkalommal van ez a verseny. Heti egy-két alkalommal tudunk gyakorolni. Magammal annyira nem vagyok megelégedve, hiszen lehetett volna jobb is, de annyira nem is rossz” - értékelt Lakatos Gábor, a Széchenyi Eger SC versenyzője.

A Nyíregyházi TK tekézői rendkívül sikeresen szerepeltek a sorozat legtöbb városában. Így történt Ózdon is, így felkészítő edzőjük joggal lehetett büszke rájuk.

„A Nyíregyházában három fiatal játszik. Van két U14-es és egy U18-as versenyzőnk. Olyan jó kis csapatunk van, hogy simán megnyerték a bajnokságot 6 ponttal. Van még ugyan két meccsünk, de már megvan a bajnoki címünk. Most is nagyon szépen játszanak. Az U14-et a mi srácunk a Végvári Krisztán vezeti, az U18-ban Molnár Dávid a második helyen áll. U14-ben harmadik helyen áll a játékosunk, tehát ott vagyunk az első háromban mindenütt” - mondta Cseszlai Sándor, a Nyíregyházi TK edzője.

Az ózdi színeket a SalgÓzd játékosai, Csanádi Bence és Urbán Dávid képviselték. Előbbi az U14, még utóbbi az U18-as kategóriában lépett parkettre. Nehezítette a két sportoló dolgát, hogy a területi erőpróba előtt szombaton mindketten NB1-es bajnoki mérkőzésen vettek részt a BKV Előre ellen a fővárosban. A fináléra a Kelet-magyarországi régióból 12 versenyző juthat be, így az ország egyéb területi versenyei befejezése után derül ki, hogy teljesítményük mire lesz elég.