Vereséget szenvedett a LÓCI DSE az éllovas ellen
Sport
2022. ápr. 5.

Vereséget szenvedett a LÓCI DSE az éllovas ellen

45-17-re kikapott a Lóci DSE női kézilabdacsapata az NBII. Észak-keleti csoportjának 17. fordulójában. A vendég Debrecen veretlenül vezeti a tabellát.

Nehéz összecsapás várt a Lóci DSE gárdájára szombaton délután a Marosi István Városi Sportcsarnokban. A DVSC U22-es együttese látogatott Ózdra, akik veretlenül vezetik az NBII. Észak-keleti csoportját. A vendégekkel több olyan játékos is érkezett, akik már a Debrecen NBI-es, jelenlegi harmadik helyezett csapatában is lehetőséget kaptak. Ennek megfelelően azonnal magukhoz ragadták az irányítást és folyamatosan több gólos előnyben kézilabdáztak. A hazaiak rendkívül pontatlanul játszottak, sok labdát veszítettek támadásban, így teljesen tehetetlenek voltak a civísvárosiak gyors játékosai ellen. Félidőben már 13 góllal vezettek. Ezt a fölényt a mérkőzés végéig tovább tudták növelni. A mieink csupán 5 találatot jegyeztek a második játékrészben. A végeredmény: Lóci DSE – DVSC SCHAEFFLER U22: 17 – 45.

„Akkor sem lett volna könnyű, hogy ha a két meghatározó játékosom pályára tud lépni. Sajnos betegség megint hátráltatott minket, így a szerencse sem volt velünk. Az volt a kérésem a lányoktól, hogy ha nem is egy szoros mérkőzést, de kevesebb találatot kapjunk, mint az őszi szezonban Debrecenben. Ezt nem sikerült megoldani. Próbálom visszaépíteni a sérült játékosokat. Ekkora vereségre nem számítottam” - mondta Bak Judit, a Lóci DSE vezetőedzője.

A Debrecen második csapatának kimondott célja, hogy megnyerje a bajnokságot, lehetőség szerint veretlenül, ugyanis ebben az esetben nagy valószínűséggel egyenes ágon juthatnának fel az NBI/B-be.

„Örülök, hogy egy magabiztos győzelmet arattunk. Sok mindent tudtunk gyakorolni a mérkőzésen. Mondtam a lányoknak, hogy mindenképpen tiszteljék meg az ellenfelet, próbálják meg a lehető legjobb teljesítményt nyújtani, hiszen tudtuk, hogy egy nagyon lelkes csapattal fogunk találkozni, és minden pontért kőkeményen küzdenek. Azt gondolom, hogy egy jó játékkal meghatározó győzelmet sikerült aratnunk” - nyilatkozta Kudor Kitti, a DVSC SCHAEFFLER U22 vezetőedzője.

A bennmaradás szempontjából a jövőben is komoly erőpróbák várnak a Lócira. Minden pontra szüksége van a lányoknak ahhoz, hogy a végelszámolásnál a vonal felett maradjanak. Legközelebb idegenben játszanak az ózdiak. Akkor a Salgótarján vendégei lesznek, majd április végén a Marosiban fogadják a Hatvan kézilabdázóit.