A nagyhétre készülnek a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda diákjai
Oktatás
2022. ápr. 6.

A nagyhétre készülnek a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda diákjai

A szentmisét az Ív úti Szent Kereszt Felmagasztalása Templomban tartotta Mischinger Ferenc, plébános. Az engedelmességről és az Úrnak tetsző életről beszélt egy rövid történeten keresztül.

Az Ív Úti Szent Kereszt Felmagasztalása Templomban kezdődött a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda lelki napja. Más iskolai és egyházi eseményekhez alkalmazkodva a mai napot arra szánták, hogy felkészüljenek a nagyhétre. A pedagógusok egész évben igyekeznek tanítani a diákokkal a bibliai történeteket, hogy Jézus halálának és feltámadásának jelentőségét jobban meg tudják érteni.

„Sok tere van ennek az iskolában, tehát nem csak a hittanórák, hanem egy katolikus intézményben tulajdonképpen minden tanóra egy kicsit hittanóra. Nyilván vannak olyan tantárgyak, amelyek erre több lehetőséget adnak, de egy pedagógus bele tudja szőni ezt a lelki tartalmat. Sokat beszélgetünk a gyerekkel főleg most, merthogy nehéz időket élünk” - mondta Kocska Ágnes, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda igazgatója.

A napot a szentmisén kezdték, amelyet Mischinger Ferenc, római katolikus plébános tartott. Egy történetről beszélt, amelyben egy király rá akart venni három fiatalt, hogy bűnt kövessenek el, de ők nem engedtek a fenyegetésnek. A gyerekeket is arra biztatta, hogy legyenek jók, engedelmesek és kerüljék el a bűnt. Közösen is hálát adtak Jézusnak, aki kereszthalálával megváltotta az embereket.

„Most itt a lilát látjuk, a bűnbánatot látjuk és az iskolának a nehézségeit, az engedelmességnek és a jóságnak a fáradalmait látjuk, de lássunk tovább, lássuk a mennyországot. Ahogy Sidrák, Misák és Abednégó tudta, hogy az ő engedelmességét az Isten megjutalmazza. A tanulást is megjutalmazza az élet, a jóságot is, a megbocsátást is megjutalmazza az Isten” - fogalmazott Mischinger Ferenc, római katolikus plébános.

Imádsággal és közös énekléssel zárták az alkalmat. A szentmisét követően az intézmény munkatársai egy keresztúton vettek részt, amely során Jézus megpróbáltatásaira emlékeztek.