Ózdi diákok a dobogó legmagasabb fokán. Városunkban rendezték a megyei mezei futóversenyt
Sport
2022. ápr. 13.

Ózdi diákok a dobogó legmagasabb fokán. Városunkban rendezték a megyei mezei futóversenyt

Először rendezték meg a FODISZ Borsod-Abaúj-Zemplén megyei mezei futóversenyét városunkban. A diákok a Bíben-völgy lábánál rajtoltak és értek célba.

A Csillagfürt EGYMI egyik régi terve vált valóra, hiszen Ózd adhatott otthont a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége által rendezett mezei futóversenynek. A viadalt eddig legtöbbször Kurityánban tartották, azonban most városunk kapta meg a szervezés jogát.

„A megyei igazgatót kértem, hogy bízza ránk, mert azt gondolom, hogy méltán lehetünk büszkék a helyszínre. Megkaptuk a szervezés jogát. A pálya bejárását megcsináltuk pár nappal ezelőtt. Annak függvényében választottuk ki a helyszínt, hogy milyen időjárás előzte meg ezt a napot” - nyilatkozta Kormos László, a Csillagfürt EGYMI gyógypedagógusa.

Többek között a Miskolci Éltes Mátyás Általános Iskolából és a Martin János Szakképző Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskolából is érkeztek diákok. Az elmúlt pár hónapban a Csillagfürt EGYMI pedagógusai elkezdték felkészíteni a diákokat a versenyre. Hat korcsoportban mérettethették meg magukat a fiatalok. Az egyes korcsoport 1500, a hatos pedig 4000 méteres távot teljesíthetett.

„Remélem, hogy sikerülhet nyernem, de ha nem, akkor is jó, hogy itt lehettem” - mondta Sipos Viktória, a Martin János Szakképző Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola tanulója.

A helyi intézmény pedagógusai igyekeztek minden körülményt megteremteni a sikeres rendezés érdekében. A lebonyolításból az Ózdi Teknőc Diák- és Szabadidősport Egyesület tagjai is kivették a részüket. Ők is fontosnak tartják, hogy a fiatal korosztály megismerhesse és megszerethesse ezt a fajta sportolást.

„Mi pedig a Teknőc Futó Klub tagjaiként segítjük a verseny lebonyolítását. A pályán is kint vagyunk, hogyha valahol valami gond lenne, segíteni tudjunk. Itt 2-3 kört kell majd futni. A pedagógusok mellett vagyunk. Hogy ne legyen semmi probléma, ha eltévedne a tanuló, vagy valami baleset lenne” - emelte ki Kormos József, az Ózdi Teknőc Diák- és Szabadidősport Egyesület tiszteletbeli elnöke.

A fiúk mezőnyéből mind a hat korcsoportban ózdi versenyző állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Az itt jó eredményt elérő diákok kvalifikálják magukat az országos versenyre, amit majd Pomázon rendeznek a hónap végén.