„Mindenki a maga szerencséjének kovácsa.” A somsályi óvoda egykori növendéke zenélt a kicsiknek
Oktatás
2022. ápr. 14.

„Mindenki a maga szerencséjének kovácsa.” A somsályi óvoda egykori növendéke zenélt a kicsiknek

Örömzenéléstől volt hangos a somsályi óvoda. Az intézménybe egykori növendékük látogatott vissza. Váradi István négytagú zenekarával mutatkozott be a kicsiknek.

A Cigány Himnusszal kezdődött az örömzenélés a somsályi óvodában. A varázs szivárvány sziget csoport apró tagjai a szőnyegen körbe ülve türelmetlenül várták a zenés produkciót, amelyet már napokkal ezelőtt beharangoztak nekik. A pedagógusok nagy hangsúlyt fektetnek rá, hogy az ide járó kicsik olyan programokon vehessenek részt, amely hosszútávon építi személyiségüket, ezért igyekeznek minden olyan lehetőséget megragadni, ami ezt szolgálja. Fontos, hogy ezt olyan formában adják át nekik, amely számukra is közérthető és könnyen befogadható. Ez az alkalom is erre volt jó, ugyanis az óvoda egykori növendéke látogatott el hozzájuk zenekarával.

„A jövő felé van üzenete, az integráció és az innováció. Itt az élő példa, hogy mindenki a maga szerencséjének a kovácsa, és bármit elérhetünk akarattal és szorgalommal” - hangsúlyozta Gyirásziné Tardosi Judit, az Ózdi Városi Óvodák Somsályi Tagóvodájának tagóvoda-vezetője.

Váradi István jelenleg a Sajóvárkonyi Általános Iskola pedagógusa. Két éve kezdte meg a munkát az intézményben, amely több számára, mint napi feladat. Hivatástudata arra ösztönzi, hogy a felnövekvő generáció számára legjobb szakértelme szerint adja át a tudást. Jelenleg első osztályosoknak egyengeti az útját.

„Tapasztalatom szerint a kitartás a lényeg. A pályám alatt is ezt tapasztaltam, hogy szorgalom és kitartás kell ahhoz, hogy az ember elérje a céljait” - emelte ki Váradi István, pedagógus.

István nem egyedül érkezett. Az együttes tagjai olyan fiatalemberek, akiket ő karolt fel. A program interaktív módon a gyerekek bevonásával zajlott. Nem hiányzott a repertoárból a Nád a házam teteje, a Micimackó és a Tavaszi szél vizet áraszt sem. Persze az örök klasszikus aratta a legnagyobb sikert a gyerekek körében.

A kicsik jól érezték magukat, sőt táncra is perdültek és szívesen kapcsolódtak be a zenélésbe is. A program meglepetéssel zárult, ugyanis a tagóvoda-vezetője születésnapját ünnepelte. Az apróságok és kollégái pedig tulipánokkal kedveskedtek neki ebből az alkalomból, valamint az együttes is a neves naphoz illő produkcióval készült számára.