Újra papírgyűjtést szerveztek a Bolyky Tamás Általános Iskolában
Oktatás
2022. ápr. 20.

Újra papírgyűjtést szerveztek a Bolyky Tamás Általános Iskolában

Ismét papírgyűjtést szerveztek a Bolyky Tamás Általános Iskolában. A környezettudatos szemléletre nevelés az intézmény egyik fő célja, aminek lételeme a hulladék szelektív gyűjtése.

A Bolyky Tamás Általános Iskola évek óta megszervezi a papírgyűjtést. Így már ez a szokás hagyománnyá vált az intézményben. Tavaly a vírus miatt nem állt módjukban megrendezni, idén azonban már másodjára szeretnék megtölteni hulladékkal a két nagy konténert. Ezzel a mozgalommal is a környezettudatosságra szeretnék nevelni a gyermekeket. A kora délutáni órákban is szép számmal érkeztek a hozzátartozók.
 
„Ökoiskolaként elsődleges célunk a hulladék kezelésének megtanítása, a felelős vízfogyasztás mellett. Úgy gondolom, hogy ez szinte mindennapos feladatunk, hogy erre hangsúlyt fektessünk. Célunk előbb utóbb célba ér majd” - mondta Kocskáné Husonyica Krisztina, a Bolyky Tamás Általános Iskola ökoiskolai feladatokért felelős pedagógusa.

Az összes évfolyam aktívan részt vesz a munkában, azonban elmondható, hogy az alsós gyerekek nagyobb részben járulnak hozzá a papír gyűjtéséhez. A nyolcadikos diákok a hulladék lemérését és konténerbe pakolását végzik a pedagógiai asszisztensek segítségével. Vannak olyan tanulók, akik már hosszú évek óta hozzájárulnak a gyűjtéshez.

„Otthon is szelektíven gyűjtjük a papírt. Iskolában évente azt hiszem kétszer gyűjtjük, általában én is szoktam behozni, mert az osztálypénzt is gyűjtjük ezzel” - nyilatkozta Borbás Bálint, a Bolyky Tamás Általános Iskola tanulója.

Ősszel közel tíz tonna papírt sikerült összegyűjteniük. Most ezalatt a két nap alatt igyekeznek majd újra megközelíteni ezt a számot. Az adatokat egy füzetben összesítik és az adott osztályhoz rendelik a megfelelő számokat, hiszen ezt követően tudják igazságosan elosztani a befolyt összeget. Külsős személyek is vihetnek papírt, ami az intézmény diákönkormányzatának kasszáját gyarapítja majd. Pénteken pedig egy miskolci cég szállítja el a hulladékot az iskola udvaráról.