Vereséget szenvedett az ÓAM-Ózdi KC a Marosiban
Sport
2022. máj. 2.

Vereséget szenvedett az ÓAM-Ózdi KC a Marosiban

A BFKA-Veszprém elvitte a két bajnoki pontot a Marosiból péntek este. A sok sérült miatt kevés ózdi játékos volt hadra fogható. A küzdelmes mérkőzésen végül három góllal győztek a vendégek.

Kedvezőtlen előjelekkel vágott neki a péntek esti mérkőzésnek az ÓAM-Ózdi KC. Kocsis Csaba vezetőedzőnek mindössze kilenc mezőnyjátékos állt rendelkezésére. A vendég BFKA-Veszprém csapata azonban teljes létszámmal utazott városunkba. A gárdák fej-fej mellett haladtak az első játékrészben. A félidő végén a döntetlenért végezhettek el a mieink egy hétméterest, amit a látogatók kapusa hárított, majd az ellentámadásból gól szereztek. Így döntetlen helyett mínusz kettővel vonulhattak pihenni az együttesek. A második etapban a Veszprém tartotta előnyét. Dinko Dankovic vezetőedzőnek a jóval hosszabb kispad nagy segítségére volt. Húzó játékosaiknak lehetőségük volt pihenni, így felőrölték az addigra már elfáradt hazaiakat. Ennek ellenére az Ózd végig kemény küzdelemre késztette ellenfelét. Ez sokszor parázs összecsapásokban is megmutatkozott. Ennek eredményeképp a játékvezető a meccs végéhez közeledve egy piros lapot is felmutatott az egyik vendég kézilabdázónak. Végeredmény: ÓAM-Ózdi KC – BFKA-Veszprém: 23 – 26.

„Amit lehet a bajnokság ezen szakaszában, megtesszük. Aki pályára lép az mindent kiad magából. Ameddig ezt látom én elégedett leszek. Hála Istennek veszélyben már nem vagyunk. Nyilván szeretnénk még pontokat szerezni. De ha így állunk hozzá a mérkőzésekhez, akkor valamelyiket meg fogjuk nyerni. Ezen dolgozunk, ebben bízunk” - mondta Kocsis Csaba, az ÓAM-Ózdi KC vezetőedzője.

A Veszprém ezzel a diadallal második győzelmét aratta a rájátszásban, valamint az első sikerét idegenben. A fiatal és gyors játékosaiknak köszönhetően a maguk javára tudták billenteni a mérleg nyelvét.

„Szerencsére meg tudtuk nyerni a mérkőzést. A két pontért jöttünk. Viszont nagyon sok ziccert kihagytunk, ami miatt a második félidő második részéig nagyon szoros volt a meccs. Partiban tudott maradni az Ózd. Utána kijött, hogy gyorsabb játékot játszottunk és ebből több gólt tudtunk szerezni. Emiatt alakult ki a végére a különbség, szerintem” - nyilatkozta Dobi Bence, a BFKA-Veszprém játékosa.

A mieink legközelebb a Budai-Farkasok Rév Group csapatához utaznak, majd május 13-án, pénteken a Szigetszentmiklóst fogadják a Marosiban.