Új ülőpadok és szemétgyűjtő konténerek kerülnek a Bíben-völgybe, a terület a jövőben védetté is válhat
Város
2022. máj. 19.

Új ülőpadok és szemétgyűjtő konténerek kerülnek a Bíben-völgybe, a terület a jövőben védetté is válhat

Több olyan fejlesztés is tervben van városunkban, amelyek a szabadidő eltöltésére alkalmas területeket érintik.

Így például a Bíben-völgyben lévő szalonnasütők környékére további ülőpadok, illetve szemétgyűjtő konténerek kerülnek. Ám egy kezdeményezés is indult annak érdekében, hogy a város ezen része védettség alá kerüljön. A rongálások megelőzéséért is vannak lépések.

 Sok ózdi számára kedvelt terület a Bíben-völgy, ahol az emberek szívesen töltik szabadidejüket. Ennek bejáratánál jelenleg több szalonnasütő hely található, de filagóriák és ülőpadok is szolgálják az ide kilátogatók kényelmét. Utóbbi eszközök száma hamarosan gyarapszik, emellett szemétgyűjtő konténereket is elhelyeznek. A legtöbben igyekeznek megóvni a szabadidőpark szépségét, ám szemetelések, rongálások sajnos így is előfordulnak. A terület képviselője nagy hangsúlyt fektet arra, hogy ezeket meg lehessen előzni.

 „Nem titkolt cél, hogy egy áramvételi oszlopot helyezzenek el itt a közelebbi területen, ahová az a kamera kerül majd, amely jelenleg is figyeli a területet, viszont sajnálatos módon pont az áramvételi lehetőségek okán egy távolabbi vendéglátó egységnek a tetején van. Ez közelebb fog kerülni. A bűnüldöző szervekkel együtt abban bízunk, hogy ez egyrészt a prevencióban nyújt segítséget, illetve a bűneset felderítésében is majd egy sokkal hasznosabb és hatékonyabb lehetőséget fog biztosítani.” - mondta Farkas Péter Barnabás, a terület képviselője

Ez a fejlesztés azonban más szempontból is fontos. A Bíben-völgy ugyanis helyszínéül szolgál több szabadtéri rendezvénynek, amelyek lebonyolításához az áramvételi lehetőség elengedhetetlen. Ilyen volt többek között a tavaly itt megtartott Bolyoki Vigadalom, de számos egyéb esemény is zajlik itt. Nem messze innen, a Lehel vezér útról megközelíthető garázssornál is történtek rongálások, amelynek során egy közlekedési tükröt törtek be a vandálok.

 „Lakossági kérésre a tavalyi évben kihelyeztük ezt a tükröt. Nem sokkal utána be is törték. Az elkövetők megvannak, rendőrségi eljárás indult ellenük. Az új tükröt már beszereztük, amit hamarosan fel is szerelnek.” - nyilatkozott Angyal Béla, a terület képviselője

 A szemetelés és a rongálás a legtöbbek számára elkeserítő, ám szerencsére sokan vannak olyanok, akik vigyáznak természeti- és épített környezetünkre. Ezt bizonyítja az is, hogy a Bíben-völgy megóvása érdekében korábban egy kezdeményezés indult, amely Lakatos Mihály lokálpatriótához köthető. A cél az, hogy a terület, ezen belül az itt élő növény- és állatvilág védelem alá kerüljön, amelyet a völgy bejáratánál már egy tábla is jelez. Az önkormányzat ennek érdekében pedig már meg is tette az első lépéseket.