Megszépült környezet
Város
2018. okt. 26.

Megszépült környezet

Átadták a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat felújított épületeit.

A Petőfi Sándor úti ingatlanok teljes külső és belső rekonstrukción estek át, így a dolgozók mostantól korszerű, akadálymentesített irodákban várják az ügyfeleket, az energetikai korszerűsítés pedig a fenntartási költségeket is csökkenti.

Augusztus végén már javában zajlott a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat két épületének felújítása, a munkálatok az ütemterv szerint haladtak. A kivitelező alvállalkozói egyszerre több munkafolyamatot végeztek, és sikerült a vállalt határidő előtt befejezniük a beruházást.

„Az épületek teljes külső és belső felújítása történt, energetikai korszerűsítése. A vártnál hamarabb tudtuk befejezni a munkát, a jó időjárásnak, a megfelelő munkaerőnek és a megfelelő anyagbeszerzésnek köszönhetően” - nyilatkozta Tóth-Pintér Krisztián, a Tinet Pro Kft. építésvezetője.

Ma reggel Janiczak Dávid polgármester és Gál Katalin, az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény vezetője közösen vágták át a nemzetiszínű szalagot, ezzel jelképesen átadták az elkészült épületeket.

„Több mint kilencvenmillió forintból újulhatott meg ez a két épület. Energetikai korszerűsítésben is részesült, vadonatúj, hőszigetelt nyílászárók, energiatakarékos fényforrások és megújuló energiaforrást használó testek kerültek beépítésre. Emellett természetesen le is lett szigetelve, akadálymentesítve. A modern kor igényeinek és előírásainak megfelelően lettek kialakítva ezek az épületek” - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

A Család- és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai így a jövőben rendezett környezetben, korszerű körülmények között fogadhatják az ügyfeleket. Akadálymentesített irodák és csoportfoglalkozásra alkalmas helyiségek is rendelkezésre állnak.

„Az eddigi szűkös helyről a kollégák egy tágasabb épületbe költözhettek. Eddig csak a Petőfi út 10. szám alatti épület szolgált a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat munkaterületéül. Most birtokba vehettük a Petőfi út 12. szám alatti épületet is. Így szinte duplájára bővült az a hely, amit használhatnak, ahol a munkájukat végezhetik” - mondta Gál Katalin, az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény igazgatója.

A Család- és Gyermekjóléti Szolgálatnál jelenleg húsz fő dolgozik, és további öt, felsőfokú szakképesítéssel rendelkező kollégát várnak a csapatba. Ügyfeleket hétfőn, szerdán és pénteken fogadnak, de Gál Katalin elmondta: szolgáltatást nyújtó intézményként igyekeznek rugalmasak maradni.