Élménydús tábor
Város
2018. okt. 30.

Élménydús tábor

Közel ötven térségi diák tölti az őszi szünetet táborban Szilvásváradon.

A hátrányos helyzetű gyerekek részére a tartalmas kikapcsolódást városunk önkormányzata a „Humán kapacitások fejlesztése az ózdi járásban” elnevezésű európai uniós pályázatból finanszírozza. Az egyhetes turnus alatt a fiatalok különböző kreatív és interaktív feladatokban vesznek részt.

Korábban a Petőfi Úti-Csépányi Összevont Óvoda gyerekserege már részesült a „Humán kapacitások fejlesztése az ózdi járásban” elnevezésű európai uniós pályázat adta lehetőségekből, most pedig közel félszáz hátrányos helyzetű fiatal töltheti tartalmasan az őszi szünetet Szilvásvárad egyik táborában. A projekt alkalmat nyújt az infrastrukturális fejlesztés, eszközbeszerzés és képzések mellett különböző tematikus táboroztatási programokra is.

„Természetesen szakképzett felügyelőkkel, szakemberekkel közösen a megszokott környezetüktől egy kicsit eltérően sajátíthatják el az együttélés egy új fajtáját. Nagy hangsúlyt fektetünk az környezettudatosság, illetve a fenntartható fejlődésre. Természetesen élménydús programokban vesznek részt a gyerekek, ez felöleli a kulturális, szabadidős és sport tevékenységek is” - mondta Bobcsák Emese, szakmai koordinátor.

A gyerekek Ózdról, Farkaslyukból, Domaházáról, Csokvaományról, illetve Borsodbótáról érkeztek az erdei táborba. Az őszi esős időjárás ellenére a fiatalokra egész nap különböző programok vártak.

„Kimozdulva az otthonukból megismerhetik itt Szilvásvárad nevezetességeit. Voltak a Szalajka-völgyben kisvasúttal, éjszakai túra vár még rájuk, de volt faluséta is. Tehát több mindent megismernek Szilvásváradból, és közben játékosan fejlesztik a készségeiket és egy jó csapatépítő is a gyerekeknek, akik önerőből talán sose juthattak volna el egy ilyen táborba” - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

A több mint ötven fiatal elsajátíthatta az íjászkodást és a lézerlövészet fortélyait is. Az ügyességi feladatok mellett tudásukat is tesztelhették a nebulók. A gyerekek a kreatív és változatos programok után jóízűen fogyasztották el a tízórai kakaós péksüteményüket.