Színes programok
Város
2021. júl. 22.

Színes programok

Harmincöt hátrányos helyzetű gyermek töltheti idejét egy többnapos táborban a Humán kapacitások fejlesztése az ózdi járásban projekt keretében.

Az ózdi, csokvaományi, farkaslyuki, domaházi és borsodbótai fiatalok színes programokon vehetnek részt. Az élmények gyűjtésén túl nagy hangsúlyt kap a közösségépítés és a tudásszerzés is.

Az előírásoknak megfelelően, maszkban indultak útnak a fiatalok. A buszozás célja nem más volt, mint Szilvásvárad, ahol a Humán kapacitások fejlesztése az ózdi járásban projekt keretében egy többnapos táborban vehettek részt a gyermekek. Nagy örömmel pakolták a csomagokat, hiszen számtalan élmény várt rájuk, amire igen nagy szükségük van.

„Nagyon örülünk neki, hogy a helyzet lehetővé teszi, hogy táborozhatnak a gyerekek, és a tavalyi évhez hasonlóan idén is sok ózdi és Ózd környéki gyermek töltheti a tábor idejét itt Szilvásváradon nagyszerű környezetben, felügyelet mellett. Bízunk benne, hogy ez nem csak kikapcsolódás, hanem fejlesztés is lesz számukra, hiszen több programon is részt fognak venni” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A fiatalok nagy kedvvel foglalták el a szállásokat. Ma reggel a csapat egyik fele lovas sétakocsikázáson vett részt, így a szállás előtt már készenlétben álltak a fogatok. Ők egy több órás program keretében járhatták be, és ismerhették meg Szilvásváradot. Nagy hangsúlyt kapott a közösségépítés is, így például együtt készítettek zászlót, valamint jutott idő a kötetlen programokra is. Igen közkedvelt volt például a filagória alatt található csocsóasztal is.

„Mindig teljes létszámmal tudjuk működtetni a táborunkat. A gyermekek én úgy gondolom, és a visszajelzések alapján is elmondhatom, hogy élményekkel gazdagodva mehetnek haza, illetve vesznek részt ezen az eseményen” - nyilatkozta Bobcsák Emese, a Humán kapacitások fejlesztése az ózdi járásban projekt szakmai koordinátora.

Dömötör Renátó nagyon élvezte a lovaskocsi múzeumot, de örömét lelte a focizásban és a kreatívkodásban is.

„Csináltunk cápát, csocsóztunk, meg rajzoltunk. Össze kellett keverni a kártyákat, és ezen kívül is sok mindent csináltunk” - emelte ki Dömötör Renátó.

A fiatalok ellátogattak a kalandparkba is, ahol többféle élménnyel gazdagodhattak. Többek között kipróbálták az óriás trambulint, valamint az aranymosást is. Emellett a lézerharcban is kipróbálhatták magukat, ahol két csapatként ütköztek meg és harcolhattak a fák között.