Rajzpályázat diákoknak
Oktatás
2019. máj. 9.

Rajzpályázat diákoknak

Újratervezés címmel hirdetett rajzversenyt általános iskolásoknak a Városi Könyvtár.

Ennek lényege az volt, hogy alkossák meg kedvenc könyvük borítóját szabadon választott technikával. A pályázatra nem csak ózdi, de járdánházi és bánrévei diákok is neveztek. Alsós és felsős, valamint digitális kategóriában is díjazták a tanulókat.

A Városi Könyvtár dolgozói versekkel és mesével lepték meg ma délelőtt azokat, akik az Újratervezés elnevezésű verseny eredményhirdetésére érkeztek. A könyvtár a Gyerekesély az ózdi járásban projekttel közösen indította el a pályázatot, amelyre április 30-ig várták a pályamunkákat általános iskolás diákoktól. A jelentkezőknek kedvenc könyvük borítóját kellett elkészíteniük, újratervezniük egy általuk választott technikával.

„Összesen 95 pályamű érkezett be. Szeretném kiemelni a Vasvár Úti Általános Iskolát, ahonnan többek között egy egész osztály is pályázott a versenyre. Érkezett a Bolyky Tamásból, az Újváros Téri Általános Iskolából és az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola diákjai is rajzoltak. Térségünkből a bánrévei Szent Mihály Katolikus Általános Iskola, illetve a járdánházi IV. Béla Általános Iskola diákjai is adtak be pályamunkákat” - mondta Kovács Adrienn, gyermekkönyvtáros.

A zsűritagok között ott volt Wéber Zsóka festőművész, Csörgőné Csépányi Krisztina, az ÓMI Városi Könyvtár vezetője, valamint Schlöglné Koós Zsuzsanna, a Gyerekesély az ózdi járásban projekt szakmai koordinátora is, aki főleg az ifjúsági rendezvényekért felelős a térségben. A könyvtárral való együttműködésük a tehetséggondozásra is épül.

„A fő szempont az volt, hogy mivel Újratervezés, tényleg a kreativitásra helyeztük a hangsúlyt, és arra, hogy ne hasonlítsanak az eredeti könyvborítókra az elkészült alkotások. Tényleg lássuk azt, hogy van benne valami egyedi, fantázia, ami alapján a gyerekek megoldották a kivitelezést. Nagyon sok alkotás született, nehéz is volt dönteni, viszont azokat ki kellett szelektálni, ahol nagyon nagy mértékű hasonlóságot tapasztaltunk” - fogalmazott Schlöglné Koós Zsuzsanna, a Gyerekesély az ózdi járásban szakmai koordinátora.

Alsós és felsős, valamint digitális kategóriában is hirdettek győzteseket. Az alsósok között harmadik Bartha Rozi Sára, második Tőkés Alex, első pedig Ipacs Tímea lett. Különdíjat Szakács Napsugár kapott. A felsősök között Simkó Boglárka Katalin a harmadik, Tóth Hanna Dóra a második, Perge Liliána pedig az első helyet szerezte meg. Különdíjas Énekes Lili lett. Digitális kategóriában is négy díjat osztottak ki. A harmadik helyet Murányi Balázs, a másodikat Kovács Fanni Eszter, az elsőt Lévai Bálint, a különdíjat pedig Méder Mirtill Petra érdemelte ki.