Fényes ózdi érmek
Sport
2022. jún. 1.

Fényes ózdi érmek

Utánpótlás Magyar Kupán értek el nagyszerű sikereket az Ózdi Géza Úti Sport és Testépítő Egyesület ökölvívó szakosztályának bokszolói Csepelen.

Az egyesület sportolói két serdülő bajnoki arany és egy junior ezüstérmet szereztek. A klub a közeljövőben egy hazai gálát szeretne rendezni, illetve az országos bajnokság is vár a sportolóikra.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség szervezésében Csepelen mérték össze tudásukat az ország legjobb serdülő- és juniorkorú versenyzői. A Laurencz László Sportcsarnokban 67 egyesület közel 300 sportolója szállt ringbe. A négy napos kieséses rendszerű eseményen számos tehetséget láthattak az érdeklődők, köztük a városunkat képviselő Ózdi Géza Úti Sport és Testépítő Egyesület ökölvívó szakosztályának fiataljait. A viadalt komoly edzésmunka előzte meg, így a klub bokszolói felkészülten léptek kötelek közé, amelynek meg is lett az eredménye.

Magyarország legtöbb egyesülete részt vesz ezen az eseményen. Ez az egyik legrangosabb verseny Magyarországon talán az Országos Bajnokság után. Aki itt nyer az nagy valószínűséggel az OB-n is nagyon szép eredményeket szokott elérni. Négy napos kieséses rendszerű viadal ez, ahol az ózdi versenyzők nagyon sikeresek voltak.” - mondta Molnár Márk, az Ózdi Géza Úti Sport és Testépítő Egyesület edzője

A szakosztály három helyi öklözőt indított a Magyar Kupán. Mindegyikük nagyszerű sikereket ért el. Szűcs Martina a lányok serdülő 48, Homai Patrik fiú serdülő 33 kilogrammjában arany, még Czifra Balázs a fiú junior 90 kilogrammjában ezüst érmet szerzett. Edzőjük szerint mindegyikük nagyszerű tálentum, azonban szerencsés esetben Homai Patrikra várhat a legszebb pályafutás. Fiatal kora ellenére már négy éve űzi ezt a sportágat. A tehetségéhez nagy szorgalom társul. Abban az esetben, ha az Országos Bajnokságon is a várakozásoknak megfelelően szerepel, akár meghívást kaphat a Magyar Válogatottba is, akikre idén az utánpótlás Európa-bajnokság vár.

 

Az első nap nagyon jó volt. Izgultunk. Aztán megnyertem az első meccset. A második napon is el kellett mennünk mérlegelni. Utána, egy órakor kezdődtek a mérkőzések. A meccs végén volt egy kavarodás, amikor az ellenfelet hozták ki győztesnek, de kiderült, hogy csak félreértés történt. A döntőn már egész jól ment. Ott egyhangú pontozással nyertem. Ennek nagyon megörültem, akkor volt a legjobb.” - nyilatkozott Homai Patrik, az Ózdi Géza Úti Sport és Testépítő Egyesület ökölvívója

Az egyesület tervei között szerepel egy hazai szervezésű ökölvívó gála megrendezése. Erre az előzetes elképzelés szerint június 25-én szombaton kerül sor a Marosi István Városi Sportcsarnokban.