Medence, jó idő és fagylalt – Június elsején kinyitott az Ózdi Városi Strandfürdő
Szabadidő
2022. jún. 1.

Medence, jó idő és fagylalt – Június elsején kinyitott az Ózdi Városi Strandfürdő

Megnyitotta kapuit az Ózdi Városi Strandfürdő, az uszoda pedig ezzel egyidejűleg bezárt.

A karbantartási feladatokat elvégezték a szakemberek és mindent rendben találtak a kezdéshez. Egy új játszóteret is kialakítottak a legkisebbek számára. Emellett gyereknap alkalmából a hétvégén kedvezmény is jár a fiataloknak.

Május elején az Ózdi Sport-és Élményközpont dolgozói már elkezdték az általános karbantartási munkálatokat az Ózdi Városi Strandfürdő területén. Főként a gépházban végeztek felújítást, hiszen régi berendezések teljesítenek itt szolgálatot, így a hosszú leállást követően nagy figyelmet igényelnek. Többek között a tolózárak és a váltószelepek membránjainak korszerűsítése történt meg. Néhány járólapot is cserélniük kellett, valamint a medenceteret is csúszásmentesítették. Ezek kellettek ahhoz, hogy ma reggel megnyithassa kapuit a létesítmény.

A nyitvatartási idő és a használat ugyan az, mint a tavalyi évben. Reggeli és esti úszások is megmaradtak minden nap: illetve a strandolókat reggel kilenctől este hét óráig várjuk. Kivéve ha hőségriadó vagy valami változás van, de erről értesítjük a vendégeinket. A jegyáraink minimálisan változtak, így száz forintot emelkedtek.” - mondta Nagy-Mengyi Péter, az Ózdi Sport-és élményközpont ügyvezetője

A jó idő beköszöntével a város lakói már megszokhatták, hogy a strand nyitásával egyidejűleg bezár az uszoda, így a sportegyesületek edzései is kikerülnek a szabadtéri medencékbe. Azonban a wellness részleg még mindig működik, így azzal a szolgáltatással még élhetnek az intézményben. Egy újdonság is várja a legkisebbeket a területen, ugyanis kialakítottak számukra egy játszóteret.

Három játszótér elemmel bővült a strand. Tudomásom szerint négy éve már nem volt semmi ilyen eszköz a területen. Ennek nagyon örülünk most. Megvan az engedélyeztetés, már készen is állnak. Még hetente karban kell őket tartani, erre külön az uszodamestereknek kiadtam a feladatot. Megjött a vízminta is, minden rendben volt.” - nyilatkozott Losonczi László, az Ózdi Sport-és Élményközpont műszaki vezetője

A hétvégén egyébként gyereknapot tartanak a strandon. Ennek apropójából vasárnap a kicsik fél áron mehetnek be a területre, így a hét év alattiak és a diákigazolvánnyal rendelkezők kedvezményes áron vehetik igénybe a szolgáltatásokat.