14 nap aszfaltozás – Helyreállították a Mekcsey István út közel egy kilométeres szakaszát
Város
2022. jún. 2.

14 nap aszfaltozás – Helyreállították a Mekcsey István út közel egy kilométeres szakaszát

Átadták a személygépkocsi forgalomnak Sajóvárkonyon a Mekcsey István út kilencszáz méteres szakaszát, ahol aszfaltozási munkálatok miatt, egy sávon közlekedhettek az autósok.

Az autóbuszok június 3-án vehetik birtokba az említett útszakaszt. A csatorna nyomvonalának költségeit a kivitelező finanszírozta, a többi kiadást viszont Ózd Város Önkormányzata biztosította.

Tilos volt a behajtás a Mekcsey István útra az Akácos út irányából két hétig. A félpályás útlezárást azért vezették be, mert a Mekcsey István út közel egy kilométeres szakaszának nyomvonalán a csatornázáshoz kapcsolódó helyreállítási munkálatokat kellett elvégezni. A garanciális bejárás során komoly megsüllyedéseket észleltek az illetékesek, ezért 900 méter hosszan, újra aszfaltozták a szakaszt. A kivitelező és városunk önkormányzata olyan megoldásra törekedett, amelynek köszönhetően nemcsak a nyomvonalat, hanem a félpálya egészét sikerült kijavítani.

A nyomvonalat kibontották, egy ilyen 15 cm vastagon kibetonozták, és a nyomvonal belső szélétől az út széléig még aszfaltozták, valamint az út padkára mart aszfaltos terítést végeztek. Még annyi van hátra, hogy az útpadka és az árok közötti részt kell elegyengetni.” - mondta Dubovinszky László, az ÓVI műszaki vezetője

Ma már az utolsó simításokat végezték a kivitelező cég munkatársai. Azokat a közlekedési táblákat, amelyek a félpályás útszakasz lezárásához szükségesek voltak eltávolították, így gördülékenyebbé vált a közlekedés a területen.

Szeretném megköszönni a vállalkozónak a gyors és szakszerű munkáját, az érintett lakosok nevében szeretném megköszönni a kocsibejáróknak a kialakítását is, hisz ez a kivitelezőnek a költségvetésében nem volt benne, én örülök annak, hogy a lakosság türelmesen fogadta, hogy az útszakasz le volt zárva. Nem történt olyan incidens, ami balesetet idézett volna elő.” - nyilatkozott Váradi József, területi képviselő

A Mekcsey István út, az egyik legforgalmasabb szakasza Sajóvárkonynak. A május 17-én kezdődő, két hétig zajló beruházás hozzájárult a lakosság életminőségének javításához.