Közel százötven óvodás ismerkedett a labdarúgással a stadionban
Sport
2022. jún. 9.

Közel százötven óvodás ismerkedett a labdarúgással a stadionban

Labdarúgó fesztivált rendeztek az óvodásoknak a Magyar Labdarúgó Szövetség Grassroots Bozsik Intézményi Programjának keretében. A résztvevő gyermekek nagyon élvezték a lehetőséget.

Tizenhárom intézmény mintegy 140 focista palántája látogatott ki a városi stadionba tegnap délelőtt. A Magyar Labdarúgó Szövetség Grassroots Bozsik Intézményi Programjában szervezett labdarúgó fesztivál nagy népszerűségnek örvend a fiatalok körében. A rendezvényen városunk óvodás korú gyermekei vehettek részt. A koronavírus-járvány miatt sajnos többször is el kellett halasztani az eseményt, de a pandémia enyhülésével újra megtelt élettel a pálya. Az MLSZ már tíz éve indította útjára ezt a sportfoglalkozást. A kicsik különböző feladatokat hajthattak végre hozzáértő pedagógusok segítségével.

„A mai alkalommal végre sikerült megrendezni az intézményi Bozsik-program óvodás korcsoportnak a fesztiválját. Ez egy úgynevezett Grassroots-fesztivál. Ez abból áll, hogy ugye vannak mérkőzések is, de mindenféle feladatokat is végre kell hajtani. Ezek főleg ilyen játékos dolgok. Például itt az óvodások esetében van garázsjáték, egy labdás akadálypálya, aztán egy olyan állomás ahol az óvónéninek kell lepasszolni a labdát, tehát a felkészítők is be vannak vonva. Illetve van 3-3 elleni játék” - mondta Vanczák Attila, körzetvezető.

A fesztivál célja elsősorban az, hogy megszerettessék a futballt a gyermekekkel kortól és nemtől függetlenül. A kisfiúkon túl, sok lány is részt vett a foglalkozáson. Rengeteg hölgy is érdeklődik a labdarúgás iránt, ennek eredményeképpen már Ózdon is elindult a női foci. Ehhez jó alapot jelenthet a Bozsik-program. A Ózdi Városi Óvodák Nemzetőr Úti Tagóvodája már a Grassroots fesztivál 2012-es indulásától részt vesz rajta. Több szempontból is remek kezdeményezésnek tartják a nevelők ezt a lehetőséget.

„Azért, mert a sport megszerettetése az fontos, valamint a gyerekek egészsége szempontjából is jó kezdeményezés. Az utánpótlás nevelés pedig a legelső cél” - nyilatkozta Nemes Kornélia, az Ózdi Városi Óvodák Nemzetőr Úti Tagóvodájának óvónője.

Az intézményekben a mindennapi életében is fontosnak tartják az egészséges életre való nevelést. Ennek érdekében játékos sorversenyeket és sportfoglalkozásokat tartanak a piciknek. Az esemény végén minden résztvevő gyermek emlékérmet vehetett át, illetve csokoládét és frissítőt kaptak. Azok az óvodák pedig akik jelen voltak a Bozsikon, jövőre egy sportszercsomaggal gazdagodhatnak.