Hetedhét országra szóló gyereknap Somsályon
Oktatás
2022. jún. 9.

Hetedhét országra szóló gyereknap Somsályon

Gyereknapot tartottak csépányi és a somsályi óvodások számára. A kicsiket többek között ugrálóvárak, csillámtetkó, lovagoltatás, cukorágyú és egy lufit hajtogató bohóc várta.

Sikítás és hangos nevetés hallatszott ki az Ózdi Városi Óvodák Somsályi Tagóvodájának udvaráról, a kicsiket ugyanis hatalmas ugrálóvárak fogadták reggel. Az ilyen események nagyon fontosak az intézmény életében, ez az alaklom azonban rendhagyó volt, hiszen ekkora volumenű gyereknapot még nem tartottak.

„Ez nagyon fontos nap minden évben a gyerekek számára. Ez az ő napjuk és ilyenkor mindig szeretnénk valami többet biztosítani nekik, mint az átlagos hétköznapokon” - emelte ki Gyirásziné Tardosi Judit, az Ózdi Városi Óvodák Somsályi Tagóvodájának tagóvoda-vezetője.

A somsályi és csépányi óvodások egy helyen ünnepeltek. A terület képviselője, Fidrus Péter juttatta el őket az önfeledt móka színterére, aki képviselői keretéből finanszírozta ezt az alkalmat. A gyerekeket türelmesen várták, hogy sorra kerüljenek és lecsúszhassanak a várból. Voltak azonban, akik az ugrálósabb verziót választották, azonban a csillámtetkót és cukorágyút is nagy érdeklődés övezte.

A bátrabb jelentkezők a lovagoltatáson is részt vehettek, azonban az egyik legnépszerűbb a lufihajtogató bohóc volt. A gyerekek kérésére kardot, kutyát, de akár szívet is formázott.

„Általában minden évben megtartjuk a gyereknapot Csépányon és Somsályon, de a tavalyi évben a covid közbeszólt. Most is megcsúsztunk egy kicsit, de jobb később mint soha és összevontuk a gyereknapot az évzáróval. A két óvodát összevontuk, most feljöttek a csépányi óvodások ide, a somsályi óvoda udvarára és közösen eltöltünk egy kellemes napot” - mondta Fidrus Péter, területi képviselő.

Az egész délelőtt önfeledt mókával telt. A kicsik délig élvezhették a játékokat, hiszen délután átvették a területet a nagyobbak. A tanítás végén az iskolások vették birtokba a területet, hogy ők is kivehessék részüket a szórakozásból.