Új elismerés – A Kelló József-sportdíjat is átadták a Bolyky Tamás Általános Iskola ballagási ünnepségén
Oktatás
2022. jún. 18.

Új elismerés – A Kelló József-sportdíjat is átadták a Bolyky Tamás Általános Iskola ballagási ünnepségén

Hetvenhat diák ballagott el a Bolyky Tamás Általános Iskolából hétvégén. Az eseményen első alkalommal adták át a Kelló József-sportdíjat, amellyel két diákot jutalmaztak.

Jól ismert dallamok kíséretében tették meg jelképes útjukat a végzős diákok új életük felé. A Bolyky Tamás Általános Iskolából elballagók ezen a napon nemcsak osztálytársaiknak, tanáraiknak, hanem jól megszokott környezetüknek is búcsút intettek. Nem könnyű ez számukra, ám a középiskolákba való sikeres bejutás ellensúlyozza mindezt. Az iskola zászlóját Tóth Kristóf Tibor tarthatta kezében, aki városunkon kívül folytatja tanulmányait.

„Az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégiumban folytatom a tanulmányaimat. Szerencsére ez volt az elsőként választott iskolám és örülök, hogy fel is vettek. Az osztályból még ketten jönnek ide” - mondta Tóth Kristóf Tibor, végzős diák.

Gyetvai Panna is vállára vehette a végzősök tarisznyáját, aki vegyes érzésekkel tekint erre a napra. Ő az Ózdi József Attila Gimnázium és Kollégiumba nyert felvételt, amelynek emelt szintű biológia-kémia tagozatán folytatja majd tanulmányait.

„Az egyik szemem sír, a másik pedig nevet, mert ez egy különös érzés, ugyanis itt hagyok nyolc évet, barátokat, emlékeket. Ám egy nagyon jó lehetőség lesz számomra jövőre a középiskolában, és emiatt örülök” - fogalmazott Gyetvai Panna, végzős diák.

Az ünnepségen a Kazincbarcikai Tankerületi Központ tankerületi igazgatója, Markovicsné Demeter Edina is részt vett. Az intézmény minden évben elismeri azokat a diákokat, akik kitűnő eredménnyel végeztek. Ám ezen a napon adták át a Kelló József-sportdíjat is. Ennek előzménye az iskola első igazgatójához, Kelló József testnevelő tanárhoz köthető. A díjat özvegye, Kellóné Mezőtúri Márta, területi képviselő alapította, amelyet első alkalommal két diák, Kovács Lara és Ferge Zsombor vehetett át.

„A testnevelési munkaközösség javaslata alapján kerül sor a Kelló-díj átadására. Ezt olyan tanulók kaphatják, akik több sportágban is megmérettetik magukat, hiszen nekünk az a célunk, hogy a tanulók minél több sportággal ismerkedjenek meg és megyei, illetve országos helyezéseket is elérjenek. Ezen kívül fontos, hogy a többiek számára jó példát mutassanak. Nemcsak a sportban, hanem más területen is” - hangsúlyozta Kovács Ottó, a Bolyky Tamás Általános Iskola intézményvezetője.

Az intézményben már húsz éves múltra tekint vissza a Bolyky Tamás-díj, amellyel azokat a diákokat jutalmazzák, akik nyolc éven keresztül kitűnő eredménnyel végeztek. Ezen kívül számos egyéb elismerést is kiosztottak, hiszen a végzős tanulók jelentős része tanulmányi-, vagy sport eredményekben, illetve közösségi tevékenységben kimagasló teljesítményt nyújtott.