Az ózdiakkal szeretnék felépíteni a Neutrik Magyarország jövőjét – az elektronikai csatlakozókat gyártó vállalat toborzást tartott városunkban
Város
2022. jún. 24.

Az ózdiakkal szeretnék felépíteni a Neutrik Magyarország jövőjét – az elektronikai csatlakozókat gyártó vállalat toborzást tartott városunkban

Több mint félezer egykori Johnson Electric dolgozó próbált szerencsét a Neutrik Group toborzó napján a Digitális Erőműben. A vállalat képviselői hosszútávra terveznek Ózdon.

A Digitális Erőmű csarnoka adott otthont a Neutrik Group toborzó napjának. Felpörögtek az események, hiszen tegnap jelentették be érkezésüket. Ma délelőtt pedig már meg is ragadták az alkalmat, hogy bemutatkozzanak az ózdiaknak. A programra elsősorban a Jonson Electric Hungary Kft. volt dolgozóit várták. A távozó vállalat képviselői fontosnak tartották, hogy segítséget nyújtsanak egykori munkatársaiknak, ezért a szervezésben és a regisztrációs folyamatokban is aktívan közreműködtek.

A prezentációt Roland Büchel a Neutrik Group európai gyártási igazgatója tartotta, aki többek között arról beszélt, hogy első feladatuk az lesz, hogy angliai gyáruk termelését áthozzák és itt helyben megalapozzák a gyártást százhetven termékük tekintetében. Több mint ötszáz ember jelent meg bizakodva a toborzáson, pontosan ötszázhatvannégyen próbáltak szerencsét a vállalatnál.

„Az a baj, hogy nagyon kevés az emberi lehetőség ahhoz, hogy felvegyenek. Nagyon sok az ember, nagyon sokan leszámoltunk. Nagyon reménykedünk, bizakodunk. Én magam is reménykedek benne, hogy sikerülni fog, de az is benne van, hogy nem fog sikerülni” - mondta Suha Csabáné.

Roland Büchel azt is megfogalmazta, hogy az ózdiakkal szeretnék felépíteni a Neutrik Magyarország jövőjét. A termelést helyi dolgozókra alapozzák és olyan emberekre van szükségük, akik motiváltak, nyitottak, pozitív beállítottságúak. Első körben kétszáz új munkahelyet tudnak biztosítani a városban, középtávon háromszáz fő foglalkoztatását tervezik.

„Ahogyan körülnézek, nagyon sok reménykedő és optimistán a jövőbe néző arccal és emberrel találkoztam és beszéltem. Nagy az elvárás a cég részéről és nagy az elvárás az ózdi emberek részéről, akik szeretnének biztos megélhetést, stabil jövőt családjuknak, önmaguknak és egy olyan jövedelemviszonyt, amelyből meg is tudják mindennapjaikat élni” - fogalmazott Riz Gábor, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos.

A jelentkezők egy tesztlapot is kitölthettek, valamint egy rövid interjút is készítettek velük. Információink szerint, akik ma itt voltak június 30-ig választ is kapnak a cégtől. A Neutrik Group az áttelepítést a következő 12 hónapban tervezi megvalósítani. Jövőb héten már meg is érkezik az első szállítmány, július elsején pedig elindul a termelés.