Elismerést kapott Hadházi Csenge, kitűnő érettségi eredményéért
Város
2022. júl. 1.

Elismerést kapott Hadházi Csenge, kitűnő érettségi eredményéért

Kitűnő érettségi eredményéért kapott elismerést Hadházi Csenge. Janiczak Dávid, Ózd város polgármestere nyújtotta át számára az oklevelet és kifejezte gratulációját is.

Lezajlottak az érettségi vizsgák, a tanulók pedig már az eredményeket is megtudták. A hagyományokhoz híven azok az ózdi fiatalok, akik kitűnő eredményt értek el, pénzjutalomban részesülnek. Idén egy ilyen diáknak adta át a kitüntetést oklevéllel és egy csokor virággal Janiczak Dávid, Ózd város polgármestere.

„Nagy örömömre szolgál, hogy ebben az esztendőben is átadhattam a színjeles érettségiért járó elismerést. Egyetlen egy hölgy volt a városban ózdiként, aki kiérdemelte ezt a díjat, hiszen ő volt az, aki minden tárgyból ötösre érettségizett. Biológiából és kémiából egyébként emelt szinten, hiszen orvos szeretne lenni. Biztattam rá, hogy ha végzett, Ózdon vállaljon majd munkát a jövőben. Büszkék vagyunk rá. Azt sajnálom, hogy nem voltak idén többen, de hátha majd jövőre többen lesznek” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Hadházi Csenge a vizsgát megelőző időszakban nagyon sokat tanult, főleg a választott emelt szintű tárgyakra, azaz a biológiára és a kémiára. A jó érettségi eredmény miatt reméli, hogy bejut az általa első helyen megjelölt szakra.

„Szerintem annyira nem volt nehéz, sok szerencse volt, ami segített a feleletek és az írásbelik során is úgy érzem. Szerintem nem volt vészes. A jövőben remélem, hogy sikerül a Debreceni Egyetemre bejutnom orvostanhallgatóként, aztán onnan nem tudom, hogy mi lesz, de remélem, hogy bejutok, aztán orvos leszek” - nyilatkozta Hadházi Csenge, az Ózdi József Attila Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium érettségizett tanulója.

A gratulációt egy rövid beszélgetés követte, amely során Csenge a jövőbeli terveiről is bővebben szót ejtett. A nyarat pihenéssel és utazással szeretné tölteni, rápihenve az egyetemi évekre. A polgármester néhány jó tanáccsal is ellátta, és gratulációját is kifejezte sok sikert kívánva az elkövetkezőkhöz.