Második ciklusukat kezdik – Az Ózdi Szakképzési Centrum helyi intézményeinek vezetői további öt évre kaptak igazgatói kinevezést
Oktatás
2022. júl. 1.

Második ciklusukat kezdik – Az Ózdi Szakképzési Centrum helyi intézményeinek vezetői további öt évre kaptak igazgatói kinevezést

A mostani igazgatók folytathatják tovább munkájukat az Ózdi Szakképzési Centrum két helyi oktatási intézményében, ahol széles kínálattal várják a jelentkezőket.

Tuza Ottó, az Ózdi Szakképzési Centrum főigazgatója tartott rövid megbeszélést Deklava Mariannával és dr. Alabán Péterrel a Bródy Imre Technikumban. A két intézményvezető a jövőben is tovább folytathatja munkáját az Ózdi Szakképzési Centrum helyi intézményeinek élén, akik mindketten második ciklusukat kezdik meg.

„Ebben a tanévben az Ózdi Szakképzési Centrum három iskolájában került kiírásra vezetői pályázat. Ebből kettő van Ózdon. Megszületett a döntés, tehát mint a két intézményben a korábbi igazgatók folytatják eddigi munkájukat. A Bródy Imre Technikumban Deklava Marianna, a Gábor Áron Technikum és Szakképző Iskolában pedig dr. Alabán Péter” - mondta Tuza Ottó, az Ózdi Szakképzési Centrum főigazgatója.

Az Ózdi SzC Bródy Imre Technikum egyes ágazatok esetében nappali és esti tagozatokon is kínál képzési lehetőségeket. Így az elektronika és elektro-technikán belül az elektronikai technikus, míg az informatika és távközlés ágazat részeként az informatikai-, rendszer- és alkalmazás üzemeltető technikus is az érettségire épülő választható szakképesítések közt szerepel. Mindezek mellett az egészségügyi és szociális területekhez kapcsolódó szakképesítéseket is ki kell emelni. Ám az intézmény újdonságokkal is várja az ide jelentkezőket.

„Újdonságként megjelennek a rövidebb idejű, kicsit a munkaügyi központok tanfolyam hiányát pótló képzések, mint például a PLC programozó, informatikai támogató munkatárs és a demencia gondozó, ami szintén a szociális területhez kapcsolódik. Úgyhogy széles a képzési paletta, várjuk a jelentkezőket” - emelte ki Deklava Marianna, az Ózdi SzC Bródy Imre Technikum igazgatója.

Más területeken, ám hasonlóan széles képzési kínálattal várja az érdeklődőket az Ózdi SzC Gábor Áron Technikum és Szakképző Iskola is. Itt érettségi utáni szakképzésben a gépgyártás technológiai technikus, arra épülve pedig, egy év alatt a gépi és CNC forgácsoló szakképesítés is megszerezhető. Ide tanulói jogviszonyba várják a jelentkezőket, amelynek előnye, hogy szakmai ösztöndíjban is részesülnek a hallgatók. Duális képzés esetén pedig munkabér jellegű és számos egyéb juttatást is kapnak.

„Az egyik ózdi üzem, az ÓAM Ózdi Acélművek Kft. igényei révén az ipari gépész-géplakatos szakképesítést szeretnénk tizedik évfolyamon nappalis tanulóknál beindítani. Amennyiben ennek hagyománya lesz, akkor el lehet mondani, hogy ezzel az iskola kiszolgálhatja helyben is a munkaerő piaci igényeket” - nyilatkozta dr. Alabán Péter, az Ózdi SzC Gábor Áron Technikum és Szakképző Iskola igazgatója.

Érettségi vizsgára épülő felnőttképzésben szerezhető meg az autószerelői szakképesítés. Legalább tíz osztály elvégzése után pedig többek között az asztalos, a burkoló, a hegesztő, de a cukrász és a szakács szakképesítések is elérhetők. A képzések ingyenesek, amely mellett további előny, hogy tanulmányi átlagnak megfelelően a hallgatók ösztöndíjban is részesülnek. A szakképesítésekre az elkövetkező hónapokban folyamatosan lehet jelentkezni.