Elkezdte a felkészülést a megyei első osztály küzdelmeire az Ózd-Sajóvölgye
Sport
2022. júl. 14.

Elkezdte a felkészülést a megyei első osztály küzdelmeire az Ózd-Sajóvölgye

A tavaly megszerzett megyei másodosztályú bajnoki cím után, idén a borsodi élvonalban szerepelnek az ózdi labdarúgók. A sportolók szerdán Riz Gábor országgyűlési képviselőtől vehették át érmeiket.

Szerda délután birtokba vette az Ózd-Sajóvölgye felnőtt labdarúgócsapata a putnoki Elek Ákos Utánpótlás Központ egyes számú pályáját. Immár a második edzésre gyűltek össze a játékosok. A felkészülést ezen a hétén hétfőn kezdte el az együttes. A nyári alapozó időszakban elsősorban a megfelelő erőállapot felépítése a cél, majd az első tétmérkőzés közeledtével a taktika finomhangolása kerül középpontba. A gárda nagyrészt együtt marad. Az átigazolási időszak még javában tart, de két új játékosról már tudni lehet. Az egyikük Magyar Máté Hidasnémetiből érkezik, még Zimányi Ádám legutóbb az Eger NBIII-as csapatát erősítette. Ő korábban mintegy 10 évet játszott Putnokon, de megfordult Kazincbarcikán és Székesfehérváron is.

„Igazából már tavaly is felmerült, amikor Egerbe távoztam Putnokról. Akkor más okok miatt nem valósult meg ez a váltás. Most ebben az évben is megkeresett Zsolti. Hosszú távú terveket beszéltünk át. Mivel már 35 éves vagyok és hosszútávon gondolkozom, olyan lehetőséget mondott, ami számomra is kedvező. Ugyanakkor azt gondolom, hogy talán a csapat hasznára is tudok lenni” - nyilatkozta Zimányi Ádám, az Ózd-Sajóvölgye labdarúgója.  

A tréning után a sportközpont emeletén kialakított konferenciateremben a megyei másodosztályban szerzett aranyérmeket adták át a focistáknak. Az egyesület vezetésén túl tiszteletét tette a rendezvényen Riz Gábor országgyűlési képviselő, miniszteri biztos is. A politikus gratulált a labdarúgóknak és biztosította őket további támogatásáról. A beszédek után a gárda csapatkapitánya Bene Attila az Ózd-Sajóvölgye játékosai által aláírt névre szóló mezt ajándékozott a képviselőnek.

„Mindenek előtt gratulálok, hiszen ez a legtermészetesebb ilyenkor. A teljesítményt mindig díjazni kell. A srácok kivívták a helyüket ott, ahol helyük van. Én úgy gondolom, hogy a teljesítmény, az akarat, a szív, az erő, a lelkesedés, ami minden edzésen a nullára kifut, ha jól készül a csapat, akkor az meghozza az eredményt” - mondta Riz Gábor, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos.

A klubvezetés nagyon elégedett az együttessel. Magabiztos teljesítményt nyújtottak egész évben. Mindössze egy vereséget szenvedtek. A tavaszi szezonban pedig minden összecsapásukat megnyerték.

„Nagyon szép év volt. Az azért mindig nagyon gyönyörű, amikor csak győzelmek vannak hétről hétre. Aminek nekiálltunk egy évvel ezelőtt azt sikerült teljesíteni. 26 győzelem, egy döntetlen, egy vereség, 176 rúgott gól, 11 kapott. Tehát igazából, ha akarnék sem tudnék panaszt mondani. Inkább a köszönet szava mindenkinek, aki ezt a munkát segítette” - hangsúlyozta Kádár Zsolt, az Ózd-Sajóvölgye operatív igazgatója.

Az előzetes hírek szerint az elmúlt évek legnehezebb megyei első osztályú küzdelmeire van kilátás. Az NBIII-ból a Hidasnémeti és Tállya kiesett, továbbá a tavalyi bajnok Cigánd sem lép feljebb. Ennek ellenére a klub célja az élmezőnybe kerülés. Várhatóan az első mérkőzés augusztus 13-án lesz az ózdi városi stadionban, de az ellenfél kiléte még nem ismert.