Kőbe vésték
Sport
2021. aug. 9.

Kőbe vésték

Újabb névvel gyarapodott a Városi Stadion klubháza előtt található dicsőség fal. Ma délben ugyanis kőbe vésték Vámos Petra nevét.

Petra 2009-ben kezdte pályafutását a Lóci DSE-ben. Érdemei között van már junior Európa-bajnoki arany, ifjúsági világbajnok ezüstérem, de gyűjteményét U17-es Eb-bronzérem is színesíti. A felnőtt magyar válogatottban 2019. november 22-én mutatkozott be Oroszország ellen. Tavaly világbajnoki résztvevő volt, idén pedig az olimpiai selejtezőn és Tokióban is szerephez jutott. A mostani ötkarikás játékokon a hetedik helyen végzett a nemzeti csapattal. A válogatott irányítója az öt csoportmérkőzésen és a negyedöntőben összesen 24 gólt szerzett. Az ózdi kötődésű válogatott kézilabdázó augusztus 9-én, vagyis jövő hét hétfőn látogat haza városunkba és bárki köszöntheti a helyszínen. A fiatal lány törekvéseit és sikeres szereplését városunk önkormányzata is nagyra becsüli, csak úgy, mint testvérét Vámos Mírát.

„Nagyon örülünk neki, hogy Mutina Ági 2012-es olimpiai szereplése után egy újabb név kerül fel az ózdi kötődésű sportolók büszkeségfalára. Vámos Petra érkezik haza jövő hét hétfőn, és vendégül látjuk. Polgármesteri elismerésben fog részesülni. Aki szeretne vele találkozni hétfőn délelőtt 10 óra 30 perckor, itt a stadion főépületénél tud vele beszélgetni, és akár még fotót készíteni is” - nyilatkozta Nagy-Mengyi Péter, az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője.