Majdnem hetven tanuló tevékenykedett a nyári diákmunka program keretében júliusban
Város
2022. júl. 29.

Majdnem hetven tanuló tevékenykedett a nyári diákmunka program keretében júliusban

A mai nappal lezárult a júliusi diákmunka. Közel hetven fiatal tevékenykedett az ÓSÉK és az ÓMÉK berkein belül. A program azonban jövő héttől új tanulókkal folytatódik.

A nyári diákmunka városunkban már hagyománynak számít, ugyanis évről évre jelentkezhetnek a fiatalok a programra. Időről időre foglalkoztatja a tanulókat az Ózdi Művelődési és Kommunikációs Nonprofit Kft. is. Ma délelőtt a diákok a Rózsakerti Estére való készülődésben segédkeztek, hogy a lampionok éjjel színesen világíthassanak.

„Voltam itt diákmunkán tavaly nyáron is, ugyanebben a hónapban. Elég sokat változott a feladat. Akkor inkább számítógépes munkák voltak, fordítottunk szövegeket a légósoknak és könyveket digitalizáltunk. Most ilyen műszakibb dolgokat végzünk. Ez valamivel jobban tetszik. De itt mindig változatos, hogy mit kell csinálni” - mondta Urbán Dávid.

Az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. idén is várta a tanulókat. Voltak olyanok, akik a pénztárnál segédkeztek a karszalagozásnál, mások pedig az úszómesterek dolgát próbálták megkönnyíteni nap mint nap.

„Igazából annyi a dolgunk, hogy figyeljünk, hogy a placcra cipővel ne jöjjenek fel, segítünk reggel elhúzni az elválasztót, aztán le kell mosni a placcot. És szólnunk kell a gyerekekre, ha nem jól csúsznak le mondjuk” - emelte ki Seres Rinaldó.

A városi televízió szerkesztőségében is két diák tevékenykedett ebben a három hétben. Archív felvételeket digitalizáltak, emellett megtekinthették, hogy hogyan telnek az irodában a mindennapok.

„Leginkább a nyilvántartásokat kellett vezetnem, emellett a forgatásokon is részt vehettem, és betekintést nyerhettem a televízió világába, ami számomra nagyon nagy élmény. Szerencsés vagyok, hogy ide vettek fel engem idén” - fogalmazott Pataki Mara.

A júliusi turnus a mai nappal lezárult, azonban ezzel még nem ért véget a program. Jövő hétfőtől újabb diákok érkeznek a létesítményekbe, hogy tapasztalatokat és élményeket szerezhessenek, emellett egy kis zsebpénzzel is gazdagodjanak.