Perrin és Majka koncertjétől volt hangos a város tegnap este
Kultúra
2022. aug. 3.

Perrin és Majka koncertjétől volt hangos a város tegnap este

Perrin és Majka adott koncertet Ózdon. A Yettel Stage színpadára az ország három helyszínén lépnek fel a sztárok és felkaroltjaik. Ebből az egyik városunk.

Kígyózó sorban várakoztak az emberek, hogy bejuthassanak a Digitális Erőmű és a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark közötti területre. A helyszínen ugyanis Perrin és Majka koncertje várta őket. A Yettel Stage szlogenje az, hogy „Tehetségtől hangos”. A cég legfőbb törekvése, hogy segítsen az embereknek egyensúlyt teremteni az élet különböző területein. Ebből kiindulva egy zenei megmozdulást indítottak el. Három elismert hazai előadó segítségével több helyszínre is eljutnak a nyár folyamán.

„Szerettük volna, hogyha az országosan ismert, mindenki által kedvelt sztárok hírnevét felhasználva tudnánk a karrierjükben éppen most felszínre törő zenekarokat segíteni. Olyanokat, akiknek már van egy-két daluk, vagy lemezük esetleg, de még nem mondhatjuk azt, hogy az ország minden szegletében ismertek. Szerettünk volna biztosítani nekik egy színpadot, egy lehetőséget arra, hogy áttörjenek” - emelte ki Dolezsai Gergely, a Yettel márka- és marketingkommunikációs igazgatója.

A cél az volt, hogy az ország teljes területét lefedjék, így esett a választás a keleti szekcióban Majkára és vele együtt Ózdra. A zenész választottak ki azt a tehetséget, akit felkarol, így végül a gyöngyösi származású Perrin és zenekara lett a befutó. A fiatal együttes a tegnapi koncert előtt egy videóklipet is leforgatott a városban.

„Kocsival elmentünk Putnokra, és onnan pedig a vonat visszahozott minket Ózdra, és ott a vonatban forgattuk a klipnek a részleteit. Ez elképesztő élmény volt, és egyébként a helyi lakosok nagyon jól reagáltak az egész forgatásra. Pont a vonatban egy ilyen gerilla forgatás volt, tehát az például így megrendezve nem volt, hanem ilyen ad hoc módon történt, és nagyon nagyon jól reagált mindenki, úgyhogy nagyon nagy élvezet volt” - mondta Palotai Soma „Perrin” énekes és Harmath Soma, billentyűs.

Perrin koncertje után Majka lépett a színpadra, aki megmozgatta a tömeget. Követőtáborával és koncertjével segített a fiatal csapatnak. A művész azt is elárulta, miért éppen rájuk esett a választás.

„Az a stílus, amit ő képvisel, ez a 80-as, 90-es évek soul műfaja szerintem annyira egyedi jelenleg, hogy nem is nagyon tudok mondani még egy ilyen előadót, aki valami ilyesmi típusú vagy stílusú zenével foglalkozik és abba meg jó, tehát megvan az a feelingje, amit én annak idején, amikor megérkezett Magyarországra ez a nagy nyugati zene-bona, akkor szerettem, úgyhogy én nagyon örülök, hogy van valaki Magyarországon, aki igényesen meg tudja csinálni ezt” - nyilatkozta Majoros Péter „Majka”, zenész, műsorvezető.

Az esemény egyébként exkluzív volt, az előzetes regisztrációban részt vett leggyorsabb négyszáz embert engedték be. Ősszel is várható egy újabb megmozdulás, amikor is mindenki újra együtt zenél majd. Ennek a részleteit azonban a szervezők csak később osztják meg a nagyközönséggel.