A Ráctag utcában kezdődött az aszfaltozás
Város
2022. aug. 10.

A Ráctag utcában kezdődött az aszfaltozás

A Ráctag utcában kezdődött el az önkormányzati utak aszfaltozása a városban. A háromszáz millió forintos támogatásból harminc szakasz kap új réteget.

A Ráctag utcában zúgtak fel ma a munkagépek. Ez egy nagy beruházásnak a kezdetét jelezte, amely során több belterületi útszakasz is teljes szélességben megújul a városban. Az önkormányzat év elején ötszázmillió forintos állami támogatásban részesült, amelyből háromszázat erre a projektre költ. Összesen harminc úton, 7242 méter új aszfaltréteget terítenek le a szakemberek a következő hónapokban. A cél idén is az, hogy csökkentsék az aszfaltozatlan és a rossz állapotú utak számát.

„A város útjainak aszfaltozottságának tekintetében több évtizedes lemaradással küzd Ózd. Ezen évről évre próbálunk javítani. Ebben az esztendőben közel háromszáz millió forintból tudunk utakat aszfaltozni köszönhetően annak az egyedi kormány döntésnek, amit év elején kapott meg Ózd Város Önkormányzata. A területei képviselők minden területen kijelölték azokat az utakat, amiken elsődleges fontosságú az aszfaltozás, a vállalkozó pedig itt, Ráctagban kezd, de a város minden területét érinteni fogja a munkálat az elkövetkező hónapokban” - emelte ki Janiczak Dávid, polgármester.

A szakemberek a Ráctag utcában kezdték el ma a munkálatokat, amely a lista második leghosszabb szakasza, azaz 586 méter. Ehhez hozzá jön még a volt pizzéria előtti terület, amely plusz 525 négyzetmétert jelent. Az aknák kiemelését már a múlt hét végén elvégezte a vállalkozó. Ma emulziós réteget, majd öt centiméter vastagságú aszfalt terítést kapott. Két hengerelő végezte a friss burkolat egyengetését. Ez a szakasz egyébként nagyon kátyús, rosszul járható terület volt, amely mentén számos családi ház található.

„Azért erre a szakaszra esett a választás, mert Ráctag tetőn, ezen a lakóterületen ez a legrosszabb talajú, vagy legrosszabb aszfaltozott út volt. Gyakorlatilag 586 méter hosszban tudjuk teljesen leaszfaltozni az utat. Nagyon sok kátyút felmentünk ezzel” - mondta Garami György, területi képviselő.

A lista elkészítésekor a képviselők figyelembe vették a lakosság visszajelzéseit. Idén is lesz olyan szakasz amely még soha nem látott aszfaltot. Holnap pont egy ilyen területen folytatják a munkálatot a szakemberek, akkor ugyanis a Liszt Ferenc utca 40-47 közötti szakasz újul meg.