Közös céljuk az emberek biztonságérzetének növelése – egyeztető fórumot tartottak a rendőrök, polgárőrök és rendészek
Rendőrség
2022. aug. 11.

Közös céljuk az emberek biztonságérzetének növelése – egyeztető fórumot tartottak a rendőrök, polgárőrök és rendészek

Egyeztető fórumot tartottak a rendőrök, polgárőrök és rendészek az Ózdi Rendőrkapitányságon ma délelőtt. A találkozó célja az emberek biztonságérzetének a növelése.

Polgárőrök és rendészek gyülekeztek ma reggel az Ózdi Rendőrkapitányság épülete előtt. A találkozó a nagyteremben folytatódott, ahol az egyes területek képviselői beszámoltak az elmúlt időszakról és új irányokat is meghatároztak. Nagyon fontos ez az együttműködés az egyes szervezetek között, hiszen közös célt szolgálnak, amely az emberek biztonságérzetének a növelése.

„A tapasztalataink most már nagyon jók, tehát amikor olyan akciókat szervez a rendőrség is közösen, amikor egy-egy településre koncentrálódik a polgárőrség és a rendőrség ereje is, ezeknek nagyon jó visszatartó ereje van. Illetve nagyon sok eseteben fognak meg olyan embereket, akik nem kívánatos tevékenységet fejtenek ki azokon a területeken. Gondolok itt a falopások kérdésére, az egymáshoz való viszonyulás kérdésére. Ezeknek a feladatoknak a felújítása, frissítése, új utak keresése a cél ezen a területen is” - emelte ki Csóra György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, az Országos Polgárőr Szövetség elnökségének tagja.

A kapitányságon gyakorlat, hogy havonta, negyed évente egyszer valamennyi területen működő egyesület vezetője megjelenik és közösen beszélik meg azokat az aktuális problémákat, amely szorítja Ózd térségét. Hiszen csak így tudják összehangolni azokat a feladatokat, amelyeknek eredményeként a környékbeli lakosság nyugodtabban élhet.

„Az Ózdi Rendőrkapitányság eddig is kivételesen jó kapcsolatot ápolt a polgárőr szövetséggel, illetve a városi rendészettel. Most ezt a kapcsolatot próbáljuk egy magasabb szintre emelni, kifejezetten azért, hogy a településen úgymond szétporlasztva a járőrszolgálatot, illetve a közös szolgálatokat, az emberekkel minél többet találkozzanak a szolgálatot teljesítők, ezzel nyilván növelve a lakosság szubjektív biztonságérzetét” - mondta Soós Attila, az Ózdi Rendőrkapitányság megbízott kapitányságvezetője.

Az egyeztetésen elhangzott az is, hogy fontosnak tartják, hogy haladjanak a korral és szeretnének a virtuális világban is érvényesülni. Ezért az Ózd Közbiztonságáért Alapítvány nevében hamarosan létrehoznak egy közös facebook profilt. Az oldal célja, hogy mindenkihez eljussanak azok az információk, amelyek fontosak lehetnek számukra. Ezekkel a tartalmakkal is a lakosság biztonságérzetét szeretnék növelni.