Virágládák, padok és szeméttárolók
Város
2022. aug. 24.

Virágládák, padok és szeméttárolók

Folyamatosan kerülnek ki a virágládák, padok és szeméttárolók Farkas Péter Barnabás képviselő területére.

A lakossági igényeket felmérve még tavasszal megrendelte a kültéri bútorokat, amelyek most apránként elfoglalják végleges helyüket. Ma délelőtt a Bolyki főút mentén és a Szent István út melletti füves területre helyeztek virágtartókat.

Új padok díszelegnek az Újváros tér számos szegletében. A lakossági igények alapján Farkas Péter Barnabás, a terület képviselője még év elején összeírta, milyen térbútorokat és pontosan hová kérnek az ott élők. Figyelembe vette, hogy az elemek a tájba illeszkedjenek, így mind fából készült. Korábban több padot is kihelyeztek. Került többek között a Szent István út mellé, a fagyizó mögötti területre, de a Bíben völgyben is találhatunk belőlük. Ezen kívül szeméttárolók és virágládák is szerepeltek a megrendelések között.

Többen mondták is, hogy milyen jó lenne az ilyen társasházaknál, főleg amikor jobb idő van, egy kellemes környezetben megpihenni, leülni, beszélgetni, kis közösségi életet élni és ezt az igényt, illetve ezt a kérést igyekeztem a lehetőségekhez mérten teljesíteni. Nyilván amennyire volt keret és ahányan kérték, azokra a területekre, azok elé a lakóházak elé és közterületekre kerültek elhelyezésre.” - mondta Farkas Péter Barnabás, a terület képviselője

A térbútorokat egy vállalkozó készítette, aki ütemterv szerint helyezi ki őket az adott területre. Ma délelőtt például több virágládát is a helyükre tettek. A Bolyki főút 37. elé például két akácfából készült kocka láda. A feltöltését és a beültetését azonban az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai végzik. Nagy, fekete zsákokból szórták be a földet, a növények azonban csak holnap kerülnek bele. Az ott élők nagyon örülnek, hogy szépül lakókörnyezetük.

A közösség nagyon örül. Nyilván közösen szoktuk ezeket a kéréseket megbeszélni, aztán a területi képviselő úrhoz tolmácsoljuk a kérésünket írásban vagy szóban és ő amennyire csak lehet, a lehetőségeihez képest mindig igyekszik teljesíteni azt, nyilván attól függ, hogy vannak a keretek, illetve hogy milyen lehetőségei vannak.” - nyilatkozott Ragányné Lukácsa Mária, közös képviselő

A Szent István út egyik zöld területére is két háromszög alakú virágtartót szállítottak ma. Az következő időszakban is folyamatosan érkeznek majd a szabadtéri elemek. Összesen hat darab virágláda, hat szeméttároló, hat támla nélküli és húsz támlás rönkpad kerül majd ki. A cél pedig természetesen a lakókörnyezet komfortossá és szebbé tétele.