A művészeti iskola is megnyitotta kapuit
Oktatás
2022. szept. 2.

A művészeti iskola is megnyitotta kapuit

Tanévnyitót tartott az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola az Olvasó Adorján Lajos termében. Egy táncos és egy zenei produkció is színesítette az ünnepséget.

Boros Géza, az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője tanévnyitó ünnepség alkalmával köszöntötte a megjelenteket. A Himnusz közös éneklésével nyitották meg az eseményt. Sok szülő és diák eljött, ugyanis számos, hasznos információt kaptak az elkövetkező évről. Szó volt többek között az órarendről, a tandíjról és a jövőbeli tervekről egyaránt.

„Az idei tanévre úgy készülünk, mint a három évvel ezelőttire. Azért mondom így, mert remélem, hogy már nem lesznek korlátozások, nem lesz online oktatás. Tehát most arra készülünk, hogy minden koncertünket, rendezvényünket a hagyományos formában tudjuk megtartani és nem lesz szükség arra, mint az előző években, hogy online felületeken, videóra rögzítve adjuk le a műsorainkat” - nyilatkozta Boros Géza, az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője.

Az intézmény vezetője elmondta, hogy a szokásos rendezvények mellett újabbak megszervezése is tervben van. Ilyen például a tánc világnapja és a viselet napja, de hangszerbemutatók is szerepelnek a repertoárban akár az intézményben, akár külső helyszíneken egyaránt. Jelenleg egyébként nagyjából 470 tanuló jár az iskolába. A céljuk az, hogy ezt a számot meg tudják tartani az elkövetkező időszakban is. Az ünnepségen két produkciót láthatott a közönség. Az egyik Nagy Zsófia zenés műsora volt, amelyet szintetizátoron adott elő.

A másik Kleska Kinga Regina táncbemutatója volt, aki már több versenyen részt vett. Ezekről többször is dobogós helyezéssel tért haza.

„Amikor ugye bemegyek a színpadra, úgy egy kicsit izgulok, mert nem tudom milyen eredményem lesz. Néha szoktam szambát táncolni, de nem mindig, inkább cha-cha, rumba és jive. Utána inkább a végén izgulok a legjobban, mert nem tudom, milyen eredményt kapok” - mondta Kleska Kinga Regina, az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanulója.

Az ünnepség végén a szülőknek lehetősége volt találkozni és beszélni a szaktanárokkal. Többen ki is használták az alkalmat, amely során feltették kérdéseiket és egyeztettek a 2022/23-as tanév eseményeiről.