Teniszlabdák pattogtak a pályán
Sport
2022. szept. 5.

Teniszlabdák pattogtak a pályán

Harmadik alkalommal rendezték meg az Ózd Open elnevezésű nyílt amatőr teniszbajnokságot a városi stadionban. A programon tizenhat páros vett részt.

2019-ben hívta életre Soós Lajos, Dancsok Tamás és Zákányi Zoltán az Ózd Open elnevezésű nyílt amatőr teniszbajnokságot. Az eseményt immár harmadik alkalommal rendezték meg a városi stadion területén. Tizenhat páros érkezett a megmérettetésre, amely nevezői között hölgyek és urak, a fiatalabb és az idősebb korosztály is képviseltette magát. Nem csak a környékről, hanem Szlovákiából is érkeztek játékosok.

„Van hat olyan páros, akik nem Ózdról érkeztek, nyilván őket nem ismerjük, és valószínű nálunk egy picivel jobban játszanak, de ez minket egyáltalán nem keserít el. Itt az Ózdiak nyilván ismerik egymást, mert ide járunk régóta. A nem ózdi játékosok iránt pedig nagy érdeklődéssel tekintek én is, mert most két ilyen párossal fogunk játszani. Szerintem nagyon jó meccsek vannak és remélem, hogy jövőre még többen leszünk, és hát abban bízom, hogy mindenki továbbviszi a jó hírünket” - nyilatkozta Dancsok Tamás, szervező.

Hozzátette, hogy szeretnék eljuttatni az emberekhez, hogy a sport nemcsak a szenvedésről szól, hanem jó közösségépítő és hozzájárul az egészséges életmódhoz. Ez találkozott a Mózdulj meg egyesület programjával, akik erre az évre a sportélet támogatását tűzték ki célul. Ennek az alkalomnak a lebonyolításában is segítséget nyújtottak. Szeretnék elérni, hogy a vírushelyzet okozta lezárások után visszatérjenek az életbe, a közösségbe az emberek. Úgy vélik, ehhez az egyik eszköz a sport.

„Tizenhat páros nevezett be. Lett volna több is, de sajnos vissza kellett utasítani a szervezőknek két párost, mert már nem fért volna bele a keretbe. Jövőre talán még jobban ki fogjuk bővíteni ezt az egészet. Látszik, hogy jó kedv van, sportolnak az emberek, és ez a cél” - mondta Elek Zoltán, a Mózdulj meg egyesület elnöke.

Az eseményen egyszer hatos szetteket játszottak. A III. Ózd Opent azonban végül egy egri csapat Barta Gábor és dr. Novotny Ádám nyerte meg. A dobogó legfelsőbb fokáért százezer forintot kaptak jutalmul. A második hatvan, a harmadik negyvenezerrel térhetett haza. Emellett kupákat és érmeket is átvehettek a résztvevők. A hagyományt jövőre is szeretnék folytatni. Remélik, akkor több csapat befogadására lesz majd lehetőség.