Lezárják az Almási Balogh Pál Kórház parkolóját hétvégére
Város
2022. szept. 6.

Lezárják az Almási Balogh Pál Kórház parkolóját hétvégére

Tilos lesz parkolni pénteken öt órától az Almási Balogh Pál Kórház előtt, mert hétvégén elkezdik a terület újra aszfaltozását, illetve a parkolósávok felfestését.

Lezárják a parkolási lehetőséget az Almási Balogh Pál Kórház előtt. Pénteken délután öt órától tilos a területen tartózkodni, mivel új aszfaltszőnyeget terítenek az elhasználódott és kátyúkban bővelkedő részre.

„Kormányzati támogatásnak köszönhetően az utak felújítás mellett, több parkoló is megújul itt a Falu városrészben, köztük a kórházi parkoló, ahol ingyenesen parkolhatnak majd továbbra is a kórházba érkezők. Most szombaton és vasárnap kerül sor erre a felújításra. A gimnázium igazgatójával egyeztetve szeretnénk segíteni az embereknek azzal, hogy parkolás céljából használhatják a gimnáziumi sportpályát. Ezért kérünk mindenkit, hogy szombaton és vasárnap hagyják szabadon ezt a területet, hogy a munkavégzés zavartalanul folytatódhasson” - hangsúlyozta dr. Csuzda Gábor, területi képviselő.

A parkoló aszfaltburkolata kátyús, betonja széttört és elhasználódott az idők során. A parkolósávok felfestése sem látható, ezért is fontos a hétvégére tervezett rekonstrukció.

„Az útfelújítási program keretében a kórház előtti parkolót ezen a héten szombaton aszfaltozni fogja a kivitelező. Vasárnap pedig az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai felfestik a parkolósávokat. Ennek érdekében, hogy a munka mehessen, pénteken délután ezt a parkolót lezárjuk, így kérünk mindenkit, hogy ne használják az autósok, mert ha egy autó is a parkolóban van, nem tudjuk a munkálatokat elvégezni” - mondta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

Hétvégén az az autós, aki a kórház környékén szeretne parkolni, a József Attila Gimnázium sportpályáján megteheti ezt. Nyitva áll a kapu a gépjárművek előtt egészen addig, amíg tartanak a felújítási munkálatok. A szakemberek szerint hétfőre végeznek az aszfaltozással és a parkolóhelyek felfestésével.