Lakossági kérésre harmincas sebességkorlátozó táblákat és három forgalomlassító küszöböt helyeztek ki a Fenyő úton
Város
2022. szept. 8.

Lakossági kérésre harmincas sebességkorlátozó táblákat és három forgalomlassító küszöböt helyeztek ki a Fenyő úton

Harmincas sebességkorlátozó táblákat és három forgalomlassító küszöböt helyeztek ki a Fenyő úton lakossági kérésre. Az eszközök a biztonságosabb közlekedést szolgálják a helyszínen.

Jól látható a Fenyő út egyik oszlopán a harmincas sebességkorlátozó tábla. A kiegészítő jelzéseket az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai erősítették fel a helyére. Ehhez kapcsolódóan fekvőrendőröket is telepítettek az útszakaszra. Fidrus Péter ezek kihelyezésével ugyan nem ért egyet, de véleménye szerint fontos a lakosság kívánsága.

„Én magam nem hiszek a fekvőrendőrökben, én inkább az odafigyelésben, vagy a biztonságos közlekedésben hiszek. Ezt tudomásul kell venni az embereknek, hogy aki jogosítványt szerez az gyakorlatilag emberi életek kioltására alkalmas eszközt irányít. Ezt vezetés közben végig észben kell tartani. Sajnos itt ezen az útszakaszon az ételszállító, a csomagszállító gépjárművek, de legfőképpen azok ész nélkül közlekedtek. Ezért is jelezték többen, hogy valamit lépni kellene, hiszen itt megfelelő járdaszakasz sincsen” - mondta Fidrus Péter, területi képviselő.

A telepítés költségeit a terület képviselője keretéből finanszírozta, amely 284.000 forintba került. Azt mondja, ha ez beváltja a hozzáfűzött reményeket hosszútávon, akkor más utca lakóinak is segít ilyen formában. Az adott szakaszon sokan túl nagy sebességgel hajtottak végig, és mivel itt elég intenzív a gyalogos és kerékpáros forgalom, ez balesetveszélyes volt. A most kihelyezett új táblák és a három forgalomlassító küszöb a biztonságosabb közlekedést szolgálják a helyszínen.

„Én alapvetően mindennap itt szoktam munkába járni és kifejezetten örülök neki, hogy lerakásra kerültek ezek a forgalomlassítók, hiszen egyre többen gondolják úgy, hogy ezeken a mellékutakon is gyorsabban kell menni a megengedettnél, úgyhogy én úgy gondolom, hogy ez egy jó dolog és örülök neki, hogy ezeket ide lerakták” - nyilatkozta Bárdos Bence.

A menetdinamikai küszöbök egyébként nem alkalmasak hosszabb útszakaszon a forgalom lassítására, mivel a közlekedők kizárólag csak az eszközt megelőző és az azt követő néhány méternyi távolságon csökkentik a sebességet, de nem is ez a fő cél, hanem hogy az adott övezetben érvényes sebességhatáron felüli száguldást megakadályozzák.