Világos nappal tépett ki több növényt is a városközpontban lévő virágládákból egy asszony. A tulajdon elleni szabálysértés ötezer forinttól háromszázezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható
Rendőrség
2022. szept. 8.

Világos nappal tépett ki több növényt is a városközpontban lévő virágládákból egy asszony. A tulajdon elleni szabálysértés ötezer forinttól háromszázezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható

Gyökerestől tépte ki a virágokat egy asszony a városközponti köztéri ládákból, a földre dobta őket, majd felszállt a menetrend szerinti buszra. A rongálás pénzbírsággal és elzárással is sújtható.

Egy hölgy az egyik köztéri virágládából egy jól irányzott mozdulattal gyökerestől kitép egy növényt majd a földre dobja. Tovább haladva pedig megismétli a megbotránkoztató műveletet. Ezt követően mintha mi sem történt volna továbbmegy. Majd várakozik a Szolgáltató Ház előtti buszmegállóban, és felszáll az egyik menetrend szerinti járatra. Az Ózd Városi Rendészetre 11 óra 20 perckor érkezett a jelzés az esettel kapcsolatban.

„Gyakoriak a jogsértések. Széles körben fordulnak elő a város különböző pontjain. A térfigyelő kamerák felvétele bizonyítékként szolgálhat. Fontosnak tartom megemlíteni, hogyha a lakosság jogsértést észlel, akkor első körben minket értesítsen, vagy a rendőrséget az elérhető telefonszámunkon. A késedelem olyan veszéllyel járhat, hogy a helyszínen nem tudjuk feltartóztatni az elkövetőt, mint jelen esetben is, 45 perccel később tudtuk meg, hogy mi történt, és csak a térfigyelő rendszer felvételéből tudtunk dolgozni” - mondta Talján Róbert, az Ózd Városi Rendészet rendészetvezetője.

A rendészet munkatársaival a 06-30/281-7321-es telefonszámon lehet felvenni a kapcsolatot, ha esetleg valaki hasonlót tapasztal. Jelen esetben az elkövető útvonalát több kamera is rögzítette, nagy valószínűség szerint hamar beazonosítják majd. Hogy ezzel a cselekménnyel az illetőnek mi volt a célja az egyelőre rejtély, ugyanis a virágokat nem vitte magával. Információink szerint az Ózdi Városüzemeltető Intézmény képviselői a rendőrség felé megtették a feljelentést.

„Az ismert elkövető által megvalósított cselekmény szabálysértést képez, pontosan tulajdon elleni szabálysértést. Ez egy rongálás. Nyilván az értékhatárt minden esetben figyelembe kell venni. Ez határolja el a bűncselekmény kategóriát a szabálysértéstől. A szóban forgó cselekmény vonatkozásában az Ózdi Rendőrkapitányság előkészítő csoportja folytatja le az eljárást, majd a nyomozás befejezését követően küldi meg az illetékes bíróság részére” - nyilatkozta Soós Attila, az Ózdi Rendőrkapitányság megbízott kapitányságvezetője.

A tulajdon elleni szabálysértés, mint például lopás vagy éppen rongálás ötezer forinttól háromszázezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható, illetve hatvantól kilencven napig tartó elzárással is büntethető. Településünkön több mint harminc kamera működik, a térfigyelő rendszer bővítése pedig folyamatos.