Sok érdeklődőt vonzott a XXII. Bolyoki Vigadalom
Kultúra
2022. szept. 11.

Sok érdeklődőt vonzott a XXII. Bolyoki Vigadalom

Sokan látogattak ki a XXII. Bolyoki Vigadalomra szombaton. A szervezők színes programokkal várták a lakosságot. Az est sztárfellépője pedig Peter Srámek volt.

Zeneszóra ébredhettek szombaton reggel nyolckor a Bolyki főút lakói, ugyanis felvonulás zajlott a területen. A Gömöri Lovas és Népi Hagyományőrző Egyesület és a mazsorett csoport parádéjával kezdődött meg a XXII. Bolyoki Vigadalom. Az esemény megszervezése már hagyománynak számít a területen. A Bíben-völgy lábánál felállított színpadon pedig az Ózdi Szívklub csoportjai, valamint a Bolyky Tamás, az Újváros téri és a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda diákjai is felléptek.

Kora délután a színpadra lépett a Mytra zenekar. A kazincbarcikai együttes számos alkalommal szerepelt már városunkban, így egy kisebb rajongótábor látogatott ki a koncertjükre. Egy interaktív foglalkozásra invitálták a nézőket, ugyanis a Jerusalema táncot közösen megtanulták, és előadták a vállalkozó szelleműek a parkban. Fél öttől pedig ünnepi köszöntőt mondott Janiczak Dávid, városunk polgármestere, aki megköszönte a szervezők munkáját.

„Szeretném megköszönni a szervezők munkáját. Heltovicsné Jolikának különösen, aki annyira szívén viseli ezt a rendezvényt, hogy minden évben már az év elején bejön hozzám, bekopogtat és megkérdezi, hogy milyen segítséget tudunk nyújtani az esemény megszervezésében. Minden évben igyekszem segíteni, hiszen ez egy történelminek mondható program már itt az Újváros téren, amit nem szeretnénk, ha megszakadna” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.  

A beszédet követően színpadra lépett az ÓMI Zenés Színház társulata. Rási Zorka, Papp Franciska, dr. Danyi Richárd és Berki Alex régebbi és újabb dalokkal szórakoztatta a közönséget. Az eseményre nagyon sokan kilátogattak. A legtöbben szinte minden városi programon részt vesznek, hiszen kicsiknek és nagyoknak egyaránt nyújtanak szórakozási lehetőséget az ilyen és ehhez hasonló események.

„Jól érezzük magunkat. Most értünk ki. A tombola és a fellépők is érdekelnek minket, reméljük, hogy jól fogunk szórakozni” - nyilatkozta Némethné Pataki Erika.

„Mindig az ÓMI Zenés Színház. Miattuk jöttünk” - hangsúlyozta Balázs Csabáné.

A tombolasorsolás után a sztárfellépő produkcióját tekinthették meg a kilátogatók. Peter Srámek az egyik tehetségkutató műsorban tűnt fel még hét évvel ezelőtt. Minden pillanatát élvezte annak az időszaknak. A rajongóival szeret jó kapcsolatot ápolni. A mai napig tevékenykedik a szakmában, sok városban megfordult már az évek alatt.
 
„Rengeteget dolgozok. Hála Istennek minden visszatért a régi kerékvágásba, ahogy a covid előtt volt. Számtalan bulim van. Nagyon sok szabadidőm nincs. Akartam menni nyaralni. Voltam, de akkor is a klipet forgattam, azt nyaralásnak nem nevezném. De nem panaszkodok, én nagyon boldogan csinálom ezt az egészet. Most is nagyon élvezem azt, hogy itt vagyok” - fogalmazott Peter Srámek, előadó.

Az előadás során elénekelt több saját dalt is, azonban kedvenc előadójától, Zámbó Jimmytől is felcsendültek szerzemények. Az előadó elárulta, hogy több új saját dal is várat magára. Az est utolsó fellépői a Highland Bastards együttes volt, akik ír kocsmazenékkel szórakoztatták a közönséget. Az eseményt pedig retrodiscoval zárta az Új Maholnap zenekar.