Tanszercsomagot kapott a Bolyki Tamás Általános Iskola
Oktatás
2022. szept. 12.

Tanszercsomagot kapott a Bolyki Tamás Általános Iskola

Tanszercsomagot ajándékozott Kellóné Mezőtúri Márta a Bolyki Tamás Általános Iskola diákjainak.

Szeptemberben elkezdődött az iskola, a gyerekeket felszerelten elindították a szülők a tanulás útján. De szinte minden tantárgy oktatásához nélkülözhetetlenek a tanszerek, mint például olló, színes ceruza, vagy éppen az írólapok. Ezek ugyanis fogyóeszközök, pótlásuk pedig elengedhetetlen.

Még nem csengettek be tanórára, beszélgetnek a szünetben a diákok a Bolyki Tamás Általános Iskola udvarán. Ide közel négyszázhetven fiatal jár. Tanulásukhoz nemcsak a könyvek és füzetek adnak segítséget, hanem taneszközökre is szükség van. Kellóné Mezőtúri Márta területi képviselő, ahol és amikor tudja, támogatja az iskolát. Elmondta, hogy negyvenkét éves pedagógusi pályája során azt tapasztalta, a tanévkezdés mindig nagyon nehéz. Ezért úgy gondolta, hogy a területéhez tartozó oktatási intézménynek tanszercsomaggal segít szeptemberben.

„Vettem írószereket a pedagógusoknak, a gyerekeknek rajzlapot, nylon tasakokat. Vettem tíz csomag nyomtatólapot, mert tudom, hogy erre is nagy szükség van. A mai világban tudom, hogy erre nagyon keveset tudnak költeni az iskolák. Én úgy gondolom, hogy ezt egészséggel használhatják és remélem, hogy továbbra is tudom támogatni majd az iskolát.” - nyilatkozott Kellóné Mezőtúri Márta, területi képviselő

A képviselő már több ízben támogatta az iskolát. 2021. karácsonyán hordozható hangfalat kapott az intézmény, ami a rendezvények kültéri lebonyolítását segíti elő. A mostani adományt is szívesen fogadta az iskola.

„Most például az iskolakezdéshez nyújtott nagy segítséget, mert ilyenkor azon kívül, hogy a szülők a tanulóknak beszereznek minden szükséges dolgot, de az iskolába vannak olyan eszközök, amik mondhatom, hogy fogyóeszközök és mindig szükség van rá. Így például ezekre a papír írószerekre vagy az ollókra, amiket akár a tanszobán, a napközin vagy a technika órákon is tudnak használni az alsó tagozatos diákok. Van, amikor hiányzik vagy elromlik, vagy kifogyott, akkor nagyon jó, hogy így központilag is tudunk segíteni.” - mondta Vanczák Attila, Bolyky Tamás Általános Iskola igazgatóhelyettese

Az eszközök beszerzése előtt a terület képviselője egyeztetett az intézmény pedagógusaival, hogy mire lenne a legnagyobb szükség. A többnyire írólapokból, szövegkiemelőkből, tollakból, ollókból álló csomag nagy segítséget jelent a diákoknak és a tanároknak is a tanév során.