Támfal helyett rézsű – zajlanak a munkálatok az Árpád Vezér úton.
Város
2022. szept. 13.

Támfal helyett rézsű – zajlanak a munkálatok az Árpád Vezér úton.

Elbontották a támfalat az Árpád Vezér úton. Helyette egy rézsűt alakítanak ki az Ózdi Városüzemeltető Intézmény szakemberei.

A terület képviselője, Angyal Béla és Janiczak Dávid, városunk polgármestere is fontosnak tartja ezt a folyamatot. A tervek szerint másfél-két hét alatt elkészülnek a feladattal. Arra kérik a lakosságot és az erre járókat, hogy a munkálatok ideje alatt óvatosan közlekedjenek a területen.

Az Árpád Vezér út egyik régi problémája megoldódni látszik. A területen tönkrement az útburkolat és a járda a mindennapos használattól, valamint a gyakori teherautó forgalomtól. A régi támfal már nagyon rossz állapotban volt, ami veszélyeztette az arra járókat, így ez a probléma is gyorsította a munkálatok megkezdését.

„Hosszú évek óta húzódó probléma az Árpád Vezér úton a ház előtti járda területe. Már az előző ciklusban is nézegettük, hogy milyen megoldást lehetne rá találni. Most Angyal Béla képviselő úr hozta el a megoldást, akivel közösen egyeztetve döntöttünk arról, hogy a területet letérkövezzük, a támfal helyére pedig egy sokkal időtállóbb rézsűt tervezünk. Ennek a megvalósítása már most zajlik, bízom benne hogy a végeredmény mindenkinek elnyeri majd a tetszését.” - nyilatkozott Janiczak Dávid, városunk polgármestere

A terület képviselője a tavalyi évi keretének egy részét, míg az ideinek a teljes egészét a munkálatokra fordítja. A felújítást az Ózdi Városüzemeltető Intézmény szakemberei végzik. Amennyiben az időjárás is engedi, úgy másfél-két hét alatt elkészülnek a rekonstrukcióval.

„Én már ezt a választások idejében is nagy problémának találtam, hogy visszaadjuk az Árpád Vezér útnak a régi fényét. Valamikor ez a rész volt a város központja. Most amennyiben már ez a tér is kialakulna, mint a Civil Háznál, szerintem visszahoznánk a régi fényét a területnek és bízom benne, hogy a lakosság is így látja és meg is fogja ezt őrizni.” - mondta Angyal Béla, a terület képviselője

Ha elkészült a terület, akkor kisebb változások lépnek életbe a parkolás, illetve a boltokhoz való rakodást illetően. A munkavégzés ideje alatt kérik a lakosságot és az erre közlekedőket, hogy legyenek tekintettel a felújításra és elővigyázatosan közlekedjenek a területen gépjárművel és gyalogosan egyaránt.