Három fát ültettek a SZIKSZI udvarán a diákok
Oktatás
2022. szept. 21.

Három fát ültettek a SZIKSZI udvarán a diákok

Három fát ültettek el a SZIKSZI udvarán a tanulók. Ez egy jelképe a kilencedikes osztályoknak, amely azt mutatja az intézményhez tartoznak.

Juhar, tölgy és ginkgo biloba fa érkezett ma délelőtt a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium udvarára. A Széchenyi nappal egybekötve már hagyományt teremtettek abból, hogy a kilencedik évfolyamosok fát ültetnek, amelyet a következő években gondozni fognak. Mindhárom csoport kivonult a kiskertbe, hogy kivehessék részüket a munkálatokból. A földbe helyezést követően pedig az osztály betűjelével ellátott táblát kötötték rá a növényre. Ezzel szimbolizálják azt, hogy már a SZIKSZI nagy családjához tartoznak.

„Úgy gondolom, hogy ez egy remek hely, már többször voltam itt, mielőtt ide jelentkeztem volna. Egy nagyon kedves osztályközösségben vagyok most” - fogalmazott Varga Sára, a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium diákja.

Az intézményben egyébként az éves munkatervnek megfelelően telnek a mindennapok. A kormány által meghatározott maximum fűtési korlát rájuk is vonatkozik, azonban pontosabb információt még nem tudnak ezzel kapcsolatban. Viszont a koronavírus járvány megbetegedés kapcsán egy rendeletben már ismertették, hogy mit kell tenni, ha valaki elkapja a vírust.

„Múlt héten megjelent a rendelet, ami most már egyértelműsíti, hogy mi a teendő a köznevelési szakképző intézményekben. A lényeg az, hogy nem vonatkozik karantén a közeli kontaktokra. Nyilván a betegnek ezt a háziorvos dönti majd el. Tehát az intézményben maszkot kell abban az osztályban hordania mindenkinek, aki közeli kontaktnak minősül, öt napig, és ha nincs további fertőzés, akkor utána már nem” - mondta Hajdu Krisztián, a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium igazgatója.

Az iskolában a megszokott módon készülnek a különböző versenyekre, amelyeken évről évre mindig részt vesznek a tanulók. Szeptember végén pedig a sporté lesz a főszerep, ugyanis a stadionban többek között kosár, teke és teniszversenyen is részt vehetnek majd a diákok.